Elevii din Timis, invitati sa faca iar curatenie

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
1Comentariu
Elevii din Timis, invitati sa faca iar curatenie
Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec invită unităţile de învăţământ pre-universitar din judeţul Timiş să se înscrie în a doua ediţie a programului educaţional de protecţie a mediului ”Patrula de reciclare”, în perioada 15 octombrie – 9 noiembrie.

După ce au fost remarcaţi pentru rezultatele excelente obţinute la prima ediţie a Patrulei de reciclare, elevii din Timiş sunt invitaţi din nou să se alăture campaniei ce se desfăşoară în 24 de judeţe din ţară. Programul este iniţiat de Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec), în parteneriat cu primăriile şi inspectoratele şcolare judeţene. Patrula de reciclare reprezintă un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ. Proiectul urmăreşte încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deşeuri pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor/an, ajută elevii să înţeleagă una dintre cauzele poluării mediului, să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi. La ediţia precedentă, în Timiş au fost declaraţi câştigători Gradiniţa cu program prelungit nr.14, pentru cea mai mare cantitate de deşeuri adunată în judeţ – 1,912,5 kg şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Constantin Păunescu, pentru cea mai mare cantitate de deşeuri adunată per elev – 20,96 kg. Aproximativ 650 de unităţi de învăţământ şi peste 23.000 de copii şi adolescenţi sunt aşteptaţi să se alăture acestei mişcări de voluntariat care contribuie, cu rezultate palpabile, la protejarea mediului şi binele comunităţilor, promovând colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Înscrierea se realizează on-line, pe pagina http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare de către cadrele didactice desemnate ca şi profesori coordonatori ai Patrulei de reciclare în unităţile de învăţământ participante.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor