Elevii de la Liceul Vlad Tepes din Timisoara cer demisia directoarei!

43Comentarii
Elevii de la Liceul Vlad Tepes din Timisoara cer demisia directoarei!
Revoltă pe culoarele Liceului „Vlad Ţepeş” din Timişoara, luni dimineaţă. După ce cadrele didactice şi părinţii şi-au exprimat deja în nenumărate rânduri nemulţumirea vizavi de decizia Inspectoratului Şcolar Timiş de a o numi directoare pe Lia Istin, în locul fostului manager Tiberiu Ciobanu, a venit rândul elevilor să protesteze. Ei au ieşit pe coridoare şi au cerut demisia noii directoare, dar şi a inspectorului general Marin Popescu.

În loc să facă ore, elevii au ieşit luni dimineaţa pe culoarele instituţiei şi au scandat „Lia nu te vrem”, „Ciobanu te iubim” şi „Lia ieşi afară!”. Încurajaţi de părinţi şi de profesori, care au participat la protestul spontan al elevilor, şcolarii au cerut chiar şi demisia inspectorului şcolar general, Marin Popescu.

Noua directoare, Lia Istin, care de abia vineri a reuşit să îşi preia postul de la liceul timişorean, la o săptămână de la numire, a încercat să vorbească cu elevii. Ea a ales reprezentanţi din fiecare clasă şi s-a închis cu ei într-o sală, în timp ce colegii lor încă îi cereau demisia pe coridor. Cu toate acestea, cele două părţi nu au ajuns la niciun acord. „Noi am încercat să îi spunem că totul s-a schimbat când a fost ea numită pe post. Noi îl vrem pe domnul Ciobanu, fără el Vlad Ţepeş nu mai este ce era. A încercat să me convingă că e mai bine aşa, dar nu a reuşit”, a spus o elevă care a participat la discuţii. De cealaltă parte, Lia Istin susţine că ar trebui să se aplice legea, la fel ca în toate şcolile din judeţ. „Elevii nu au niciun drept să îmi ceară demisia. Trebuie să se respecte legea, aşa cum se respectă în toate şcolile din ţară”, a spus aceasta.

Chiar dacă ar fi rămas în clase, elevii nu ar fi făcut ore, cadrele didatice continuând greva generală, care a debutat lunea trecută, în prima zi de şcoală. Mai mult, unii elevi au decis chiar să nu se prezinte la şcoală până nu se „rezolvă” situaţia. „Eu sunt aici de azi-dimineaţă, de la 8 au ieşit elevii pe coridoare. Sunt în grevă generală, la fel ca şi restul dascălilor”, a spus luni dimineaţă Tiberiu Ciobanu.

Preşedinta comitetului părinţilor din Liceul “Vlad Ţepeş” a declarat că la auzul veştii că elevii protestează, inspectorul general Marin Popescu i-a replicat că „nu îl interesează această situaţie”. Elevii şi părinţii din liceul timişorean sunt hotărâţi să continue protestele până când fostul director va reveni pe post.

Copiii au fost manipulaţi de către profesori. Trei – patru profesori fac legea acolo, fostul director, liderul de sindicat şi informaticiana. Aşa nu se mai poate. Marţi aflăm dacă greva este legală şi vom lua rapid măsuri. Nu se poate ca elevii ce intre la ore să fie instigaţi”, a declarat Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

 43Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor