Elevii cu rezultate bune la concursuri pot intra fara admitere la Universitatea de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
Elevii cu rezultate bune la concursuri pot intra fara admitere la Universitatea de Vest Timisoara
© TION: Elevii cu rezultate bune la concursuri pot intra fara admitere la Universitatea de Vest Timisoara
Obţinerea unor rezultate bune la concursurile de matematică le oferă unor elevi posibilitatea de a intra ulterior la Universitatea de Vest Timişoara fără examen de admitere. Peste 180 de tineri au participat la un concurs de specialitate organizat de instituţia timişoreană.

Peste 180 de elevi de clasele a 11-a și a 12-a din nouă județe au participat la cea de-a doua ediție a Concursului Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UVT. Cei mai buni competitori au fost recompensați cu 17 premii constând în sume de bani oferite de Facultatea de Matematică și Informatică și, foarte important, recunoașterea uneia dintre note cu 10 în concursul de admitere la Facultatea de Matematică și Informatică. Cei 180 de participanți au provenit din Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor, Gorj, Ilfov, Mehedinți și Vâlcea.

Un alt exemplu este Concursul Interjudețean de Matematică Memorialul „Traian Lalescu” desfășurat de Universitate acum câteva săptămâni. La fel, UVT a oferit câștigătorilor șansa accesării unui loc fără taxă la Facultatea de Matematică și Informatică.

Facultățile UVT au adoptat încă din anii trecuți facilitatea conform căreia elevii cu rezultate remarcabile în olimpiadele școlare și competițiile de mare anvergură au posibilitatea să studieze pe locuri bugetate. De exemplu, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a organizat Concursul național de eseuri filosofice „Din lumea Sofiei”, ediția a patra, destinat elevilor de liceu. Autorii celor mai bune zece eseuri vor fi premiați cu asigurarea unor locuri bugetate la admitere, în sesiunea 2016, la specializarea Filosofie. Un exemplu similar este cel al Facultății de Fizică. Toți candidații care au obținut premii la concursul „Constantin Sălceanu”, organizat recent de UVT, pot fi admiși la concursul de admitere la Facultatea de Fizică cu media 10.

„Am adoptat acest sistem de premiere a elevilor performanți pentru că dorim să promovăm și să sprijinim modelele pozitive. Ei sunt exemple pentru colegii lor, îi motivează să performeze și aduc un plus de valoare în grupurile în care studiază. UVT a adoptat, prin facultățile sale, regulamente care nu numai că înlesnesc accesul la facultate pentru elevii performanți, dar le oferă și diferite facilități, precum cazare gratuită și burse”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor