Ei sunt dispăruții Aradului

De Ioana Costas
Ei sunt dispăruții Aradului
© Ei sunt dispăruții Aradului Foto: FAN
16 dintre persoanele date dispărute în 2018 nu au fost găsite. În 2019, până la 1 august, patru persoane dispărute sunt de negăsit.

Zeci de cazuri de dispariție au avut loc în acest an în județul Arad. Din fericire, mare parte dintre cei dați dispăruți au fost găsiți de polițiști. Numărul adulților dați dispăruți este mereu mai mare decât cel al minorilor. Și oricâți copii de sex masculin sunt dați dispăruți în județul Arad, fie că vorbim de anul 2018 sau de anul 2019, numărul copiilor de sex feminin sesizaţi dispăruţi este mai mult decât dublu uneori. În aproape toate cazurile de dispariții de copii rezolvate de polițiștii arădeni, minorii pleacă voluntar de acasă, ori în urma unor certuri cu părinții, ori pleacă la iubiți (n.r. în multe cazuri, fetele fac acest lucru). În ceea ce-i privește pe adulții care dispar de la domicilii, în multe dintre cazuri aceștia sunt bolnavi și nu realizează consecințele plecării lor de acasă. De asemenea, în foarte multe dintre cazuri, cei dați dispăruți revin de bunăvoie acasă după câteva zile. S-a întâmplat de multe ori ca persoanele dispărute și găsite, atât copii cât și adulți, să nu fie victimele vreunei infracțiuni. Chiar și așa, numărul persoanelor care au fost date dispărute în cursul anului trecut, în județul Arad, și încă nu au fost găsite se ridică la 16. Trebuie menționat că între aceste persoane nu se află niciun minor, toți cei căutați în continuare de polițiști fiind adulți.

163 de dispăruți în 2018

În total, în cursul anului 2018, a fost sesizată dispariția a 163 de persoane, dintre care 68 erau minori și 95 adulți. Dintre acestea, 147 de persoane au fost depistate de polițiști, fiind în continuare căutate 16 persoane, toate majore. În cazul minorilor dispăruți, 24 sunt/au fost sub 14 ani (7 băieți și 17 fete), 44 sunt/au fost cu vârste peste 14 ani (14 băieți și 30 de fete). De la începutul anului 2019 până la data de 1 august, a fost sesizată dispariția a 61 de persoane, dintre care 28 de minori și 33 de persoane cu vârsta peste 18 ani. Dintre acestea, 57 de persoane dispărute au fost găsite de polițiști, în continuare fiind căutate patru persoane, dintre care un minor cu vârsta peste 14 ani.
În cazul celor 28 de minori, cinci sunt cu vârsta sub 14 ani, dintre care un băiat și patru fete, 23 având vârsta peste 14 ani: 4 băieți și 19 fete. În acest moment sunt căutate patru persoane, dintre care o minoră cu vârsta peste 14 ani, aceasta fiind localizată în străinătate.

IPJ Arad ne-a pus la dispoziție fotografiile persoanelor date dispărute și căutate în continuare de polițiști pentru care a fost obținut acordul familiilor în ceea ce privește mediatizarea. Printre persoanele care sunt căutate în continuare figurează și contabilul primăriei Șiștarovăț, dispărut după un control al Curții de Conturi.

Ei sunt dispăruții Aradului Foto: FAN ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor