Şeful de la Poştă acuză Casa de Pensii de jocuri politice

10Comentarii
Şeful de la Poştă acuză Casa de Pensii de jocuri politice
Acuzaţii grave în problema pensiilor. Şeful Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara, Nelu Balaş, acuză implicarea Casei Judeţene de Pensii Timiş în jocuri politice. 

Instituţia care se ocupă de distribuirea banilor către beneficiarii de pensii este acuzată că a întârziat deliberat transmiterea către Poştă a drepturilor sociale cuvenite pensionarilor. Conform lui Balaş marea parte a banilor „s-au virat numai după ce s-a cerut de la Poştă, în scris, prezentarea motivelor întârzierii”. Rodica Peter, înlocuitorul directorul operaţional din cadrul Direcţiei de Poştă Timiş, a declarat că problemele mari au fost pentru 2.500 de oameni. Este vorba de cei care beneficiază de pensiile de revoluţionari, cei care primesc prima pensie şi cei care primesc pensii de urmaşi. „Au primit pensiile cu întârziere, nu au venit banii de la asigurările sociale. În ceea ce priveşte această categorie socială, pentru 69,7% dintre beneficiari (1.549 de persoane, dintre care 759 în Timişoara) nu au ajuns sumele cuvenite la poştă”, a declarat Rodica Peter. „Din data de 21 a lunii trecute se aşteaptă ordinul de plată pentru aceste pensii, noi trebuia să primim banii ca să îi putem opera”, a mai spus Peter. În ceea ce priveşte pensiile pentru limită de vârstă, acestea au fost duse de factorii poştali, cu câteva zile întârziere. Totodată, Rodica Peter a mai spus că cei care primesc pensia pe card au primit banii la timp. „De la Casa de Pensii am fost anunţaţi că banii au fost alocaţi şi pentru restul beneficiarilor. La noi în cont banii nu au ajuns, dacă au intrat banii, mâine (n.r. vineri) se vor face plăţile. Pentru 1% dintre cei cu pensii speciale nu există nici promisiuni”, a mai subliniat Rodica Peter.

Este foarte greu pentru pensionari. Nu vreau să cred că cineva la Casa de Pensii face jocul unui partid politic. Cred că e vorba de crearea unei bulversări, să se găsească un ţap ispăşitor chiar înainte de alegeri. Am discutat cu colegii din ţară, niciunde nu s-a întâmplat să întârzie pensiile, peste tot sumele cuvenite au fost date pensionarilor. Ne afectează ca şi imagine, nu ne asumăm această situaţie, suntem doar intermediari. Cine este responsabil va trebui să răspundă în faţa pensionarilor şi în faţa Prefectului pe care l-am anunţat în această diminieaţă asupra situaţiei existente”, a mai declarat Nelu Balaş. El a mai anunţat că dacă se impune va cere factorilor poştali să lucreze şi sâmbătă, pentru a se ajunge la zi cu distribuţia pensiilor. Un număr total de peste 148.000 de pensionari din Timiş primesc banii cuveniţi pentru pensiile de diferite categorii prin intermediul factorilor poştali.

Contactat telefonic, directorul Casei de Pensii, Ioan Căprariu, ne-a declarat: „Eu sunt în concediu, dar pot să vă spun că aceste acuzaţii nu se confirmă. Noi nu am întârziat deliberat virarea banilor. În momentul în care am primit banii de la ordonatorul principal de credite, pe data de 2 decembrie, noi am trimis banii către Direcţia de Poştă”.

UPDATE: Casa Judeţeană de Pensii Timiş susţine că nu e vinovată de situaţie

În replică la acuzaţiile aduse de directorul Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara, Casa Judeţeană de Pensii Timiş a trimis un comunicat de presă prin care anunţă că întârzierea plăţilor nu se datorează vreunei erori comise de această instituţie, ci de „ordonatorul principal de credite” care a tranferat sumele necesare doar ieri.

„Plata cupoanelor de culoare gri reprezentând plăţi restante, diferenţe şi alte drepturi sau obligaţii ale acestora, aferente lunii noiembrie 2009, se face începând cu 03.12.2009. Întârzierea plăţii se datorează faptului că diferenţa de sumă necesară plăţii intergale ne-a fost transmisă de către ordonatorul princpial de credite în data de 2.12.2009. Casa Judeţeană de Pensii Timiş a depus, în data de 2.12.2009, ora 9,30, ordinul de plată a drepturilor menţionate, neavând nicio responsabilitate în întârzierea plăţii”, se arată în comunicatul de presă al Casei Judeţene de Pensii Timiş.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor