Şefii poliţiei, parchetelor şi instanţelor de judecată ar trebui aleşi prin vot?

6Comentarii
Şefii poliţiei, parchetelor şi instanţelor de judecată ar trebui aleşi prin vot?
Şeful poliţiei judeţene, şeful procuraturii şi conducătorii tribunalelor ar trebui să fie aleşi de cetăţeni şi nu numiţi pe criterii, de multe ori, politice. Aceasta este propunerea liderului PNŢCD Radu Sârbu. El a atacat în termeni duri actuala Constituţie a României şi chiar a propus modificarea acesteia şi desfiinţarea Curţii Constituţionale.

În opinia liderului ţărănist, şefii parchetelor, şi ai inspectoratelor judeţene de poliţie şi preşedinţii judecătoriilor, tribunalelor şi curţilor de apel nu mai trebuie numiţi pe criterii, de multe ori, politice, ci trebuie aleşi, prin vot. „Am propus ca obiectiv în noua constituţie alegerea judecătorilor, a procurorilor şefi, a şefilor poliţiei. Să îi scoatem de sub influenţa clasei politice şi să îi punem în slujba cetăţenilor”, a spus Sârbu.

Aceasta este doar una dintre propunerile PNŢCD pentru modificarea Constituţiei României, pentru care partidul va începe în perioada următoare o campanie de strângere de semnături, numărul total necesar pentru schimbare fiind de 500.000. Radu Sârbu a atacat în termeni duri actuala constituţie pe care a caracterizat-o ca fiind voit slabă şi a afirmat că aceasta, ca şi legile sunt doar perdele de fum pentru a acoperi jaful banului public.

De asemenea, Sârbu cere desfiinţarea Curţii Constituţionale despre care a afirmat că a dat o decizie prin care legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate este declarată neconstituţională abia după ce împotriva a şapte din cei nou magistraţi ai acestei instanţe inspectorii ANI au început verificări.

O altă modificare în constituţie propusă de Sârbu este ca România să adopte ca formă de guvernământ republica parlamentară, deoarece în acest moment, afirmă liderul ţărănist, ţara are două conduceri: „una care este la Palatul Victoria şi una la Palatul Cotroceni”.

Pe de altă parte, Sârbu susţine ca viitoarea constituţie să înceapă cu cuvintele: „Prin voia lui Dumnezeu…”, deoarece ”inserarea numelui Domnului în constituţie confirmă valorile şi tradiţiile pe care poporul acesta le are cu adevărat şi de care clasa politică s-a îndepărtat”, a concis Sârbu. 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor