Edilii nu şi-au sporit averea

1Comentariu
Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă
ARAD – Aleşii locali sunt obligaţi, la finalul fiecărui an calendaristic, să-şi completeze declaraţiile de avere şi interese, astfel încât toţi alegătorii să poată vedea cum trăiesc cei pe care i-au investit să le reprezinte interesele.

Nu o dată, spuneam că a controla averile declarate de aleşi este, probabil, cel mai greu lucru pentru cineva pus să scotocească, fiind nevoie de mult mai multe decât o simplă citire a unor documente… Totuşi, acum, la început de an nou, am citit pentru dumneavoastră declaraţiile de avere ale celor care conduc Primăria municipiului Arad.

Gheorghe Falcă

Cel puţin în acte, adică în documentele oficiale pe care le-a semnat, respectiv în declaraţia de avere şi interese, obligatorie la final de an, primarul Gheorghe Falcă n-a reuşit să-şi modifice averea în anul care a trecut, 2006. Excluzând faptul că primarul şi-a modificat procentul de părţi sociale pe care-l deţine – el sau soţia – la societatea comercială SC Pro Arhitectura SRL – de la 95 % la 100 % – şi faptul că soţia dumnealui a obţinut un venit mai mare de la societatea unde este angajată (SC Proiect Arad SA), în declaraţia de avere a edilului şef nu apare nici o modificare faţă de cea din anul 2005. Deci, primarul are, împreună cu soţia, o casă pe strada Caragiale şi una pe Revoluţiei, deţine SC Pro Arhitectura SRL şi mai deţine 50% din SC Guinot Center SRL, un credit la Banc Post.

Tiberiu Dekany

Viceprimarul liberal este fără îndoială cel mai „sărac” dintre cei trei aflaţi în fruntea Primăriei, dumnealui neavând de declarat nimic la capitolul „achiziţii”. Mai mult decât atât, vicele Dekany n-a reuşit în 2006, conform actelor, decât să contracteze un credit de 10.000 de euro. În acte, altceva, nimic.

Levente Bognar

Cel mai „bazat” dintre cei trei, referindu-ne la averea deţinută, viceprimarul Bognar are cinci case de locuit, două apartamente, terenuri agricole şi un intravilan pe strada Tabacovici, două autoturisme, un credit la BRD şi venituri din închirieri (de apartamente). Însă, în declaraţia de avere depusă la finalul lui 2006, apare ceva foarte interesant. La capitolul „Bunuri mobile, a căror valoare depăşeşte 1000 de euro fiecare şi bunuri mobile înstrăinate în ultimele 12 luni”, vicele Bognar declară că a vândut trei terenuri intravilane, în schimbul acestora obţinând 389.600 (aproape patru miliarde de lei vechi) de lei.

Deşi par a apărea din senin, cele trei intravilane – conform declaraţiei viceprimarului, provin din proprietatea pe care acesta, împreună cu soţia, o are pe strada Tabacovici. Şi, într-adevăr, din cei 6500 de metri pătraţi pe care-i avea în 2005, familia Bognar mai deţine doar 4700 metri pătraţi. Asta însemând că viceprimarul a vândut 1800 mp cu aproape patru miliarde de lei.

Alin Olteanu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor