Economia digitală: ce este și de ce contează pentru businessul tău

Reactualizat la:
Economia digitală: ce este și de ce contează pentru businessul tău
© foto: Syneto
Te-ai simțit vreodată luat prin surprindere de noile tehnologii? Sau de ritmul în care evoluează tehnologia? Bine ai venit în secolul 21! Trăim într-un nou tip de economie, o economie digitală, diferită de economia în care am crescut majoritatea dintre noi.

Un mod de viață și de afaceri

Tehnologia este o parte integrată a vieții noastre: deținem smartphone-uri, trăim în case inteligente și generăm cantități uriașe de date în fiecare zi. În lumea afacerilor, companii de toate dimensiunile și din toate industriile se bazează pe diverse tipuri de date pentru a-și dezvolta activitățile.

Să ne gândim puțin la raportul pe care îl avem cu tehnologia. Actuala populație a lumii este estimată la aproximativ 7,6 miliarde de persoane. Dintre acestea:

Viitorul va fi modelat de noile tehnologii. Generațiile tinere cresc deja înconjurate de tehnologie și de beneficiile sale. În economia digitală, dezvoltarea de afaceri noi și puternice este imposibilă fără utilizarea de noi tehnologii.

O nouă revoluție „industrială”

În timp ce prima revoluție industrială s-a dezvoltat într-un interval de aproximativ 100 de ani, noile evoluții tehnologice sunt adoptate într-un ritm din ce în ce mai rapid:

  • software-ul a avut nevoie de aproximativ 25 de ani (între anii ‘70 și anii ‘90) pentru a fi adoptat pe scară largă;
  • internetul a fost adoptat la scară largă în aproximativ 15 ani;
  • smartphone-urile au devenit populare în doar 8 ani.

În acest ritm accelerat, o nouă „inovație” digitală va dura doar 4 ani pentru a ajunge la o audiență mondială. Acest lucru mai arată că, atât oamenii în general, cât și întreprinderile, trebuie să acționeze rapid pentru a ține pasul cu noile tendințe. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o afacere care dorește să fie viabilă în noua economie digitală.

Timpul nu înseamnă doar bani, ci și concurență

Adesea auzim că „timpul înseamnă bani” și, prin urmare, nu ne putem permite să îl pierdem. Dar timpul este și concurență. Companiile care nu se mișcă rapid vor pierde bani. Ele trebuie să concureze cu timpul pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnologice rapide. În același timp, trebuie să ofere servicii adaptate acestui ritm rapid.

Servicii simple și rapide

La Syneto, dorim să ne ajutăm clienții să țină pasul cu economia digitală, oferind produse care îi ajută să economisească timp și să își protejeze investițiile. De aceea, produsele noastre au caracteristici precum:

  • Gestiune cu un singur click: gestionarea unei infrastructuri IT nu trebuie să ia mult timp. Pe produsele Syneto, numeroase operațiuni sunt realizate cu un singur click.
  • Backup automat instant: crearea unui backup este un proces ușor și rapid.
  • Recuperare în 15 minute în caz de dezastru: În cazul oricărui tip de incident, afacerea se poate recupera în doar 15 minute.

Pe lângă economisirea timpului și protecția datelor, toate aceste caracteristici simplifică întreaga experiență IT: fiecare operație este simplă și rapidă.

Ritmul alert al economiei digitale ne poate copleși uneori. Însă ne poate și ajuta să evoluăm. Acesta este și scopul nostru, la Syneto: de a face lumea puțin mai bună prin crearea unor produse care ajută întreprinderile mici și mijlocii să prospere în economia digitală.
Regulament de plasare a anunturilor