Ţeapă în bugetul dentişilor

Ţeapă în bugetul dentişilor
TIMIŞOARA - Buget mai mare, plafon mai mic. Cu asta s-au ales medicii stomatologi din Timiş, la negocierea avută cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Asta pentru că, în 2007, a crescut numărul dentiştilor din judeţ care vor să aibe contract cu CJAS. Dacă anul trecut, aceştia primeau lunar în jur de 1.200 ron, acum vor face tratamente, fără bani, asiguraţilor, doar în limita a 873 ron, plafon mediu. În 2006 au avut contracte 264 de cabinete medicale, iar în acest an numărul a crescut cu aproximativ 50.

Medicii spun că şi în acest an banii le vor ajunge doar pentru câteva intervenţii, după care pacienţii asiguraţi trebuie să plătească. Cei mai nemulţumiţi au fost dentiştii de la sate, care spun că în fiecare lună trebuie să le explice oamenilor cum de nu mai au bani.

Conducerea CJAS i-a sfătuit să-i treacă pe liste de aşteptare şi să-i trateze când le vine rândul, excepţie făcând urgenţele, pentru care plafonul pote fi depăşit cu 5%. Aceasta a fost ultima rundă de negocieri între CJAS şi stomatologi, termenul limită până la care contractarea trebuia finializată este 1 februarie.

Noutăţi

Dentişti au fost nemulţumiţi pentru în anii trecuţi salariu asistentei era plătit din banii de la CJAS, iar din acest an a fost eliminat. Din acest an, pentru radiologiile dentare, nu se vor mai cheltui bani din acelaşi plafon, aceştia vor intra la decont din plafonul alocat special radiologiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor