După trei surse de finanţare, deponeul de la Ghizela pare să devină realitate

2Comentarii
După trei surse de finanţare, deponeul de la Ghizela pare să devină realitate
Epopeea deponeului de la Ghizela se apropie de sfârşit. Preşedintele CJ Timiş, constantin Ostaficiuc promite că operaţiunea de punere în valoare a investiţiei va decurge conform datelor stabilite iniţial.

Luni, săptămâna viitoare, vom primi de la consultant soluţia tehnică. Pentru noiembrie sau decembrie vom organiza licitaţia iar în ianuarie – februarie când ne va permite vremea demarăm lucrările“. După ce vor face unele observaţii şi îl vor parcurge, cei de la consiliul judeţean vor putea începe licitaţia. Finanţarea proiectului a fost din nou schimbată dar numai ca soluţie, deponeul a fost trecut pe POS – Programul Operaţional Sectorial, bani oferiţi de Uniunea Europeană. Aceasta este cea de a treia modalitate de finanţare despre care s-a discutat, după cea iniţială a unui credit şi cea a Memorandumului semnat cu Uniunea Europeană de către România, memorandum care între timp a expirat. Solicitarea iniţială pentru finanţare a fost pentru 42 – 45 de milioane de euro, dar reprezentanţii CJ Timiş au informaţii că suma finală aprobată va fi în jur de 35 de milioane de euro. În aceste condiţii, din partea partenerilor români din proiect va fi necesară o cofinanţare în valoare de 2 până la 9 milioane de euro, în funcţie de necesităţi. Această finanţare va fi asigurată şi de administraţiile locale, pentru că şi ele sunt beneficiare ale acestui deponeu ecologic dar va contribui cu bani şi Guvernul. Suma din cofinanţare depinde atât de banii care vor fi oferiţi de Uniunea Europeană dar şi de rezultatele licitaţiei, care va stabili preţul final al investiţiei. Consiliul Judeţean Timiş va pune banii de cofinanţare din linia de credit de 30 de milioane de euro pe care a accesat-o deja. Din această linie de credit, instituţia a utilizat deja nouă milioane de euro pentru drumul Timişoara-Maşloc şi probabil va mai folosi alte două milioane de euro pentru acest drum. „Linia de credit este destinată de altfel cofinanţărilor”, a declarat Constantin Ostaficiuc. Deci, bani pentru demararea investiţiei ar fi, totul depinde de aprobarea Bruxelles-ului, Ostaficiuc fiind dealtfel destul de sigur de acord. Poate şi pentru a mai pune o ultimă vorbă bună pentru aprobare, şeful CJT se va deplasa în capitala Europei, cu alte treburi. Puţin lobby nu strică!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor