Dupa patru ani se reia dezinsectia periodica in Timisoara

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
10Comentarii
Dupa patru ani se reia dezinsectia periodica in Timisoara
© Foto: arhiva
După patru ani de blocaje și litigii în instanță, Primăria Timișoara a reușit, într-un final, să atribuie contractul de dezinsecție a municipiului. Cel puțin pentru următoarele șase luni și la un sfert din suma prevăzută inițial.

Istoria zbuciumată a contractului de dezinsecție și deratizare a Timișoarei începe în toamna anului 2013, când vechiul contract a expirat, iar primăria a scos din nou acest serviciu la licitație. Doar firma Romprest Servicii S.A. a participat, însă a fost descalificată pentru că nu ar fi îndepliniti condițiile din caietul de sarcini. Reprezentanții firmei amintite nu s-au dat bătuți și au acționat Primăria Timișoara în judecată. Au urmat aproape patru ani în care nimic nu s-a mișcat în domeniu, municipalitatea așteptând finalul procesului, care este și acum în derulare. Cu excepția unei perioade scurte, în 2016, când în Timișoara s-a făcut dezinsecție în regim de forță majoră deoarece exista amenințarea virusului Zika.

În fine, abia în 2017, adică la aproape patru ani de la expirarea vechiului contract, cineva din Primăria Timișoara și-a dat seama că totuși s-ar putea scoate la licitație acest serviciu și a estimat un preț de 657.766 de lei, TVA inclus. Ofertele au fost deschise la începutul acestei săptămâni, iar joi a fost anunțat și câștigătorul. Este vorba de SC Deraton S.A., care a venit cu o ofertă de doar 182.487,88 de lei, cu tot cu TVA, adică mai puțin de un sfert din prețul estimat de experții municipalității timișorene.

Contractul este, însă, doar pe șase luni și nu este pentru delegarea gestiunii, pentru că municipalitatea încă așteaptă rezultatul în instanță în litigiul cu Romprest. Dar dosarul, după ce a fost plimbat pe la mai multe instanțe, nu are nici termen.

„Durata prezentului contract este de maximum 6 luni de la data constituirii garanției de bună execuție și până la epuizarea valorii contractului, dar nu mai târziu de data semnării noului contract de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de salubrizare pentru activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare”, se precizează în contractul încheiat între Primăria Timișoara și Deraton.

Primele acțiuni de dezinsecție ar trebui să înceapă zilele următoare.

Primăria Timișoara caută în sfârșit o firmă care să stropească împotriva țânțarilor și a musculițelor care îi sâcâie pe timișoreni la fiecare plimbare. Autoritățile locale sunt dispuse să plătească peste 140.000 de euro. Firmele interesate să presteze servicii de salubrizare pentru activitățile d...10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor