După 20 de ani, minerii ameninţă că se întorc în Bucureşti

14Comentarii
După 20 de ani, minerii ameninţă că se întorc în Bucureşti
Peste 60.000 de persoane vor participa miercuri la mitingul organizat de sindicate în Piaţa Victoriei. La protest vor participa alături de angajaţii din sănătate şi învăţământ şi de funcţionarii publici şi cel puţin 1.000 de mineri din Valea Jiului, au anunţat luni liderii sindicali.

La protestul care se va desfăşura între orele 11.00 şi 13.00 vor participa angajaţi din sănătate, educaţie, funcţionari publici, energie, compania naţională de cale ferată şi minerit. “De la Cartel Alfa vor participa cel puţin 1.000 mineri şi 2.000 de angajaţi de la calea ferată. Probabil că vor fi 15.000 de la Cartel Alfa”, a anunţat preşedintele confederaţiei Bogdan Hossu.

“În condiţiile în care CSDR, Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia vor scoate în stradă 45.000 de oameni, iar BNS alţi 10.000 de oameni, la fel ca şi Meridian care anunţă între 8.000 şi 10.000 de oameni, probabil că peste 60.000 de persoane vor participa miercuri la mitingul organizat de sindicate în Piaţa Victoriei“, a declarat vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurcă.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a anunţat că vor ieşi în stradă 5.500 de angajaţi din sănătate, 4.200 de la educaţie, aproape 2.000 de funcţionari publici şi 1.000 de salariaţi din energie şi gaze.

Reprezentanţii sindicatelor nu sunt de acord cu reducerea tuturor salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, precum şi cu modificarea Codului Muncii, măsuri cuprinse în scrisoarea de intenţie pe care Guvernul vrea să o trimită FMI.

Liderii sindicali au anunţat, totodată, că în cazul în care nu reuşesc să respingă varianta Guvernului în plenul Consiliului Economic şi Social se vor retrage din toate comisiile de dialog social.

Guvernul are nevoie de 34 de voturi din totalul de 45 de membri, pentru a primi avizul scrisorii de intenţie în plenul CES-ului.

Sursa: Realitatea.net14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor