Dumitru Sechelariu, trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă

Dumitru Sechelariu, trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Iuliean Şutu, director la SC Transport Public SA Bacău, aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, şi Dumitreu Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

La data de 17 februarie 2010, Dumitru Sechelariu a oferit şi remis, prin intermediar, inculpatului Iuliean Şutu, suma de 77.400 lei, în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău, membri ai completului de judecată învestit cu soluţionarea unui litigiu comercial în care era implicata SC Transport Public SA Bacău, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile firmei la care Sechelariu era acţionar. La acel moment, SC Transport Public SA Bacău se afla în negocieri cu un investitor deţinător al unui lanţ de supermarket-uri în legătură cu tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului, se arată în rechizitoriu.

La data de 17 februarie 2010, inculpatul Iuliean Şutu a remis celor doi denunţători suma de 77.400 de lei în scopul menţionat anterior. La data de 18 februarie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Iuliean Şutu pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 19 februarie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de aceeaşi instanţă până la data de 18 aprilie 2010 inclusiv.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea sumei de 77.400 lei consemnată pe numele inculpatului Şutu Iuliean, sumă reprezentând produs infracţional ca urmare a comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Sursa: Realitatea.net0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !