Duminica Ortodoxiei in Timis: slujbe, concert coral si colecta de bani

De S.P.D.
2Comentarii
Duminica Ortodoxiei in Timis: slujbe, concert coral si colecta de bani
Duminica Ortodoxiei in Timis: slujbe, concert coral si colecta de bani
Duminică, 24 martie 2013, în întreaga Biserică Ortodoxă se prăznuieşte Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Paşti.  La Catedrala Mitropolitană  din Timişoara, credincioşii vor participa la Liturghia Sf. Vasile cel Mare, la o vecernie cu litie, dar şi la un concert coral. În toate bisericile şi mănăstirile din Timiş se va citi Pastorala Sfăntului Sinod şi se va face o colectă pentru Fondul Central Misionar.

„După ce şi-a dobândit libertatea de credinţă şi de cult prin Edictul de la Mediolanum, din anul 313, al Sfântului împărat Constantin cel Mare, Biserica şi-a apărat unitatea şi învăţătura de credinţă, formulată de Sfinţii Părinţi în hotărârile dogmatice şi canonice ale celor şapte Sinoade Ecumenice, pe temeiul Sfintei Scripturi şi al Sfintei Tradiţii. Însă, dintre toate biruinţele sale, numai cea referitoare la învăţătura despre sfintele icoane a fost proclamată în chip solemn ca biruinţă a Ortodoxiei, fiind sărbătorită de Biserică începând cu data de 11 martie 843, în prima duminică din Postul Mare, numită Duminica Ortodoxiei. Anul acesta a fost declarat de Sfântul Sinod ca fiind Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Biserica Ortodoxă Română, având în vedere că se împlinesc 1700 de ani de la Edictul de la Mediolanum”, subliniază Arhiepiscopia Timişoarei.

Duminică, 24 martie, la Catedrala Mitropolitană  din Timişoara slujbele religioase se vor desfăşura după următorul program:  de la ora 7:00, Utrenia şi Acatistul Mântuitorului; de la ora ora 9:30, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare;  la ora 17:00. Vecernia cu litie şi concertul corului catedralei. În toate bisericile parohiale şi mănăstireşti din jud. Timiş se va da citire Pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei 2013 şi se va face obişnuita colectă pentru Fondul Central Misionar, mai anunţă biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor