Voluntarii timiseni au plantat 9000 de puieti

De M. Hoster
Campanie nationala de plantare
Campanie nationala de plantare
Două noi păduri vor prinde rădăcină în judeţul Timiş, la Livezile şi la Dudeştii Noi. Aproximativ 600 de voluntari din Timiş au participat sâmbătă la acţiunea judeţeană din cadrul campaniei naţionale Mişcarea „Plantăm fapte bune în România”.

Dacă la Biled lucrătorii silvici specializaţi au fost împiedicaţi să împădurească 58 de hectare, pe două terenuri degradate ce aparţin primăriilor din comunele timişene Livezile şi Dudeştii Vechi au fost plantaţi de către voluntari 9.000 de puieţi de frasin şi cer.

La Livezile, s-a pus baza unei viitoare păduri ce va ocupa un hectar, de către aproximativ 400 de voluntari, veniţi din satele comunei sau de la Timişoara, din companii, şcoli şi universităţi, oameni care au citit despre acţiunea de plantare în presă sau pe internet.

La Dudeştii Vechi, s-a plantat pe un teren de 2,5 hectare, de către voluntari din Timişoara, alături de vânători, asociaţii, firme mici şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale.

Pe fiecare teren s-au plantat câte 4.500 de puieţi, la Livezile, unde au fost făcute gropi de către angajaţii primăriei, plantarea s-a terminat puţin după ora 12. La Dudeştii Vechi, terenul a fost arat, iar voluntarii au încheiat plantarea celor 4.500 de puieţi în jurul orei 16.

Alături de munca importantă a voluntarilor veniţi să planteze fapte bune au pus rădăcina unor păduri şi voluntari care provin din mai multe instituţii de învăţământ: Şcolile din comunele Livezile şi Dudeştii Vechi, Şcoala Nr. 13 din Timişoara, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din UVT, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din USAMV, Liga Studenţilor Chimişti din Universitatea Politehnica. De asemenea, au luat parte numeroşi voluntari din partea a numeroase firme timişene şi ai mai multor instituţii publice partenere: Primăriile Livezile şi Dudeştii Vechi, Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş, ITRSV Timiş.

Mişcarea „Plantăm fapte bune în România!” are ca beneficii creşterea suprafeţei împădurite din ţara noastră, implicarea publicului larg într-o iniţiativă de anvergură în beneficiul comunităţii, valorificarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cât şi prevenirea alunecărilor, deşertificării sau inundării prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.

În judeţul Timiş, mişcarea „Plantăm fapte bune în România!” este coordonată de Asociaţiile Timişoara.ro şi Eco Club Timişoara şi beneficiază de implicarea Eventeam UK.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Dudeştii Noi.
TION.RO

Search in Dudeştii Noi

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile