La Dudestii Noi noroiul mai trebuie suportat cateva luni

De Cristian Lungu
Lucrarea de canalizare este una amplă şi după cum au constat toţi dudeştenii una foarte murdară. Fiind cel mai mare proiect derulat în comună până acum, chestiunile neprevăzute au apărut în ultimul moment. Două firme au câştigat licitaţia de execuţie.

Dintre cele două firme care au câştigat licitaţia, cea care s-a ocupat de străzile Filip Beisser, Verde, Căile Becicherecului, Sânandreiului, Timişoarei şi în Satul Nou, au executat lucrarea, după impresiile cetăţenilor, profesionist. Cea de-a două firmă, în sarcina căreia au rămăs celelalte străzi din comună a lucrat murdar şi în plus, angajaţii acesteia au fost nepoliticoşi faţa de cetăţeni. Cu bune şi rele, reţeaua este în prezent finalizată într-un procent de 80%, urmând a se definitiva lucrările pe strada Poştei, Calea Sânandreiului, Mărăseşti, Căminului, Păduricii şi Aleea Viilor. Termenul limită pentru finalizarea acestora, în caz de vreme favorabilă, este sfârşitul lunii marti.

Preţul branşamentelor

Pasul următor va fi realizarea branşamentelor. Zvonuri de tot felul, privind sumele de bani care se vor încasa de la cetăţeni, în vederea realizării viitoarelor branşamente, sunt vehiculate în aceste zile la fiecare colţ.Primăria face însă următoarele precizări. În prezent proiectanţii lucrează la o optimizare a costurilor per branşament pentru ca acestea să fie cât mai mici. Primăria a stabilit un cost maxim pe care cetăţeanul să-l plătească pentru branşament. Acest cost este de maxim 1500 de lei per branşament. Suma exactă va fi stabilită ulterior. Eventualele costuri suplimentare vor fi suportate de către Primărie. Această sumă s-a stabilit calculând 50% din costurile realizării unei fose septice medii la standarele actuale de mediu.

Cine nu se branşează tot…plăteşte

Odată cu finalizarea lucrărilor de canalizare, OG 195 din 2005 privind protecţia mediului şi celelalte documente incidente obligă cetăţenii care au apă curentă şi băi să se branşeze la reţeaua de canalizare, altfel fiind pasibili de amenzi cuprinse între 3000 şi 6000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de mediu. După realizarea branşamentelor, Primăria va realiza contracte noi de apă şi canal şi va stabili un preţ pe metru cub de apă uzată în funcţie de apă consumată. Evaluarea acestor costuri se va face după o analiză a costurilor de întreţinere a sistemului de canalizare. De regulă, pentru apa uzată se plăteşte aproximativ o dată şi jumătate preţul apei consumate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Dudeştii Noi.
TION.RO

Search in Dudeştii Noi

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile