Drumul succesului e pavat cu multa munca

Reactualizat la:
Drumul succesului e pavat cu multa munca
© foto: flickr.com
ACS Poli Timișoara avea nevoie de această victorie în Cupa Ligii, contra Viitorului Constanța, 2-1, pentru a se legitima în actualul sezon. Privită ca o intrusă în Liga 1 după ce i-a luat locul Rapidului, echipa de pe Bega a resimțit din plin presiunea în primele două runde ale campionatului, când, oricât s-a zbătut, deznodământul a fost același: eșec. În aceste condiții, testul contra Viitorului trebuia trecut cu orice preț de jucătorii lui Ionuț Popa, pentru a se putea privi în oglindă fără teama de a se vedea altceva decât fotbaliști.


Rezultatul a fost în primul rând consecința unui efort colectiv de voință. Jucătorii și-au dorit mai mult victoria – este un clișeu care nici nu mai deranjează fonetic atunci când vezi cum o echipă se dăruiește pe teren pentru a obține ceea ce și-a propus. Chiar și fotbalul pe care îl practică, bun uneori, neinspirat alteori, trece în plan secundar în raport cu abnegația propusă timp de 90 de minute. Când un jucător ca Marius Croitoru îți aleargă peste 10 kilometri într-un meci, conform aprecierii făcute de antrenorul Ionuț Popa la conferința de presă, e clar că s-a întâmplat ceva în vestiar. Popa spune că fotbaliștii au început să fie mai prieteni, iar asta poate fi o explicație.

Reputatul antrenor al Leicester City, Claudio Ranieri, spunea recent că secretul succesului echipei sale, care a șocat lumea fotbalului sezonul trecut câștigând titlul în Anglia, este acela că „jucătorii își dau viața pe teren unul pentru celălalt”. Poate sună puțin patetic, însă un grup care nu are conștiința sacrificiului necondiționat nu poate face performanță. Tot italianul afirmă: „Dacă vom continua să muncim din greu, să ne menținem pasiunea și vom continua să luptăm din toata inima, sunt sigur că putem avem din nou succes împreună.”

După cum se poate observa, baza succesului se compune din sacrificiu, muncă și luptă, cuvinte care ar trebui însușite ceva mai temeinic de jucătorii români. Fotbalul din ziua de azi demonstrează tot mai des că deficitul de valoare care există între echipe poate fi compensat într-o bună măsură de acest spirit de luptă despre care vorbește Ranieri.

Foto: www.flickr.com Foto: www.flickr.com ©

Jucătorii lui Leicester City au scris istorie în Anglia

Succesul contra Viitorului Constanța poate fi începutul unui drum ascendent pentru ACS Poli Timișoara. Eliberată de povara primei victorii, echipa lui Popa poate aborda cu mai mare încredere meciurile din Liga 1, acolo unde trebuie să înceapă să livreze rezultate pentru a scăpa cât mai rapid de handicapul de puncte cu care a început acest sezon. Urmează meciul din deplasare cu campioana en titre Astra Giurgiu, unul care le-ar fi dat emoții mari bănățenilor în sezonul trecut. În momentul de față, însă, echipa lui Marius Șumudică trece printr-o perioadă grea, eliminarea din Liga Campionilor fiind completată de două eșecuri și un egal în primele trei etape din Liga 1. Va fi o partidă interesantă din toate punctele de vedere, inclusiv pentru amatorii de ponturi la pariuri, care pot afla mai multe informații aici. Timișoara are șansa să demonstreze că rezultatul contra Viitorului nu a fost o întâmplare și că se poate lupta de la egal la egal cu orice echipă din România.
Regulament de plasare a anunturilor