Drumul spre Lipova pare să se apropie de final

12Comentarii
Drumul spre Lipova pare să se apropie de final
Mai marii judeţului Timiş au încercat şi în mare măsură au şi reuşit să ne convingă de faptul că la drumurile aflate în subordine se mai şi fac investiţii. „Fericitul” beneficiar al grijei excesive a Consiliului Judeţean Timiş în aceste luni este drumul ce duce de la Timişoara spe Lipova.

Acesta traversează Dumbrăviţa, Giarmata, Pişchia, Maşloc, Fibiş şi AlioşulSe lucrează pe drumul Dumbrăviţa – Pişchia – Alioş. Cu 10,5 milioane de euro, constructorul selectat avea termen până în 8 august să finalizeze lucrările la drumul ce trebuie să devină exemplu pentru viitoarele lucrări de infrasrtuctură rutieră a Timişului. Desigur, dificultatea traseului, podul vechi de la Pişchia şi câteva izvoare descoperite sub fundaţia drumului, în zona Pişchia, au făcut posibilă stabilirea noului deadline pentru data de 19 septembrie. O vizită de lucru pe teren, aşa ca pe vremuri, a reuşit să demonstreze că într-adevăr se şi lucrează. Brusc, drumul era plin de „Dorel”-i, dornici foc să dea la sapă. Mai mult, la podul de la Pişchia se purtau chiar şi căşti de protecţie! Doar la dus, la întoarcerea coloanei oficiale căştile galbene se odihneau deja la soare. Norocul era că oamenii chiar munceau de zori şi se pregăteau să instaleze prima dintre grinzile podului. În mare parte, drumul e finalizat, excepţie face doar porţiunea cea mai circulată… Cea de la intrarea în Giarmata la Timişoara. În rest, asfaltul a fost deja aşternut, e ca in palmă! Dovadă că se şi poate. De recuperat au mai rămas lucrările la trecerea peste câteva podeţe dar mai ales la podul care traversează Beregsăul la Pişchia. Ieri, la prânz, aici erau doar realizate capetele de pod fără a fi realizată vreo legătură. O altă mare problemă o reprezintă refugiile de parcare existente pe marginea drumului. Principalul dintre aceste refugii se află chiar la intrarea în judeţ dinspre Arad, o adevărată ruşine pentru o „poartă”. Şeful de şantier a garantat că în trei săptămâni totul e gata! Să vedem… „Dacă nu respectă termenul de 19 septebrie, ei vor plăti penalizări”, ne-a declarat Adam Crăciunescu, vicele CJ Timiş.
Traficul greu, marea problemă
Drumul e realizat, acum se pune problema cât va rezista. Garanţia e de cinci ani dar în ritmul în care autocamioanele grele „o ard” pe traseu e greu de crezut că traseul va şi dăinui mai mult de un an. Iar greul doar acum începe, pe aici se transportă în judeţ cantităţi impresionante de balast sau nisip pentru construcţii, printre care şi centura de ocolire a Timişoarei şi, dacă ne ajute Dumnezeu, şi la autostradă. Legat de centură, aceasta a impus şi realizarea unor modificări la proiectul drumului judeţean, la intersecţia dintre cele două se va realiza un sens giratoriu care va regulariza traficul în zonă. Lucrarea va fi preluată de constructorul centurii iar cu banii rămaşi în buzunarul Consiliului Judeţean se vor realiza alte lucrări suplimentare la drumul către Lipova.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor