Drumul dintre Peciu Nou si Foeni va fi modernizat cu 32 de milioane de lei din bani europeni

De Marcel Hoster
2Comentarii
Drumul dintre Peciu Nou si Foeni va fi modernizat cu 32 de milioane de lei din bani europeni
© Tion: Drumul dintre Peciu Nou si Foeni va fi modernizat cu 32 de milioane de lei din bani europeni
Din 2019 vom merge spre Foeni și punctul de trecere a frontierei cu Serbia de aici în condiții net superioare. Consiliul Județean Timiș și ADR Vest au semnat, marți, contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a 20 de kilometri din cei 36 ai drumului județean dintre Peciu Nou și Foeni.

Șefii CJ Timiș, Călin Dobra, și cel al ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat marți contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 593 din fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Acesta va duce la modernizarea șoselei în lungime totală de 35,90 kilometri, din care va fi necesară reabilitarea pentru 20 de kilometri. Prin realizarea acestui proiect se va asigura legătura cetățenilor din acea zonă cu rețeaua de transport europeană TEN-T, mai precis cu DN 59/E70, Timișoara-Moravița, în apropierea localității Șag.

Implementarea proiectului se va face în 36 de luni, cei 20 de kilometri de drum urmând să deservească peste 10.500 de locuitori de pe traseul Peciu Nou – Giulvăz – Foeni. Pe lângă modernizarea suprafeței de rulare se va realiza marcajul longitudinal pe o distanță de 43,5, se vor monta 32 de indicatoare rutiere, 21 de borne kilometrice, 185 de borne hectometrice și parapete de tip semigreu.

„Semnăm contractul de finanțare pentru drumul județean dintre Peciu și Foeni, la care este necesară modernizarea a 20 de kilometri, ce se va finanța pe Programul Operațional Regional. Valoarea totală a finanțării e de 31,8 milioane de lei. Proiectul va finanța lucrările de modernizare, pe o porțiune între kilometrul 11 și 31,5, localitățile traversate fiind Peciu Nou, Giulvăz, Foeni, până la punctul de trecere a frontierei. Avem documentația, cu toate acordurile aferente, e deja lansată licitația pentru serviciile pentru proiectul tehnic. Sper să semnăm până la finalul anului și contractul de proiectate. Până în toamna lui 2018 – primăvara 2019 am putea interveni privind execuția acestui proiect”, a declarat Călin Dobra, președintele CJT.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 6,9 milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă este în valoare de 6,7 milioane de euro, iar 0,2 milioane este contribuția beneficiarului, adică CJT. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Suntem la un moment important acest proiect. Este deja pregătit, e activ, astăzi am semnat, iar de mâine contractul e în vigoare. Acest proiect face parte dintre cele finanțabile pe Axa 6, care se referă la modernizarea drumurilor județene care fac legătura cu rețeaua de drumuri europene TEN-T. E pentru prima dată când cele patru județe din cadrul ADR Vest au stat la masă și au așezat pe hartă proiectele importante, desigur în funcție de anumite priorități. Drumul va aduce un plus de securitate și semnalistică pentru cei din trafic, adică mai mult decât finanțam până acum. Alte proiecte asemănătoare mai sunt pe listă, o parte în perioada de prefinanțare, mai așteptăm și redeschiderea restului finanțării, în așa fel în care toate proiectele propuse să fie finanțate. Putem merge până la 150% grad de finanțare, știind că există o serie de reduceri de costuri în perioada de punere în aplicare sau în cadrul licitațiilor”, a declarat, la rândul său, Sorin Maxim, șeful ADR Vest Timișoara.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor