Drama crucificării lui Isus, prezentată pe străzile din Timişoara

37Comentarii
Drama crucificării lui Isus, prezentată pe străzile din Timişoara
Sute de timişoreni au participat vineri la o procesiune simbolică, reconstituirea traseului pe care l-a făcut Mântuitorul Isus Hristos până la răstignire. Marşul a fost o reprezentare dramatică a „Drumului Crucii”, parcurs de Isus în ziua rămasă în istorie ca Vinerea Mare.

Credincioşii şi trecătorii curioşi s-au strâns în faţa lăcaşului de cult din Piaţa Kuttel, locul unde a început reprezentaţia „Drumul Crucii  – Cu moartea pe moarte călcând”, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Procesiunea a pornit din faţa Bisericii Ortodoxe din Piaţa Kuttel din Timişoara, unde a avut loc scena în care Isus era bătut şi batjocorit de către soldaţii romani, după care Mântuitorul, soldaţii romani, Pilat din Pont, Maria, mama lui Isus, mironosiţele şi celelalte personaje în costume de epocă, împreună cu credincioşii adunaţi la faţa locului, au pornit pe „Drumul Crucii” până în Piaţa Unirii, unde a avut loc scena răstignirii.

Dramatizarea a fost realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în credinţă nu există graniţe.

Procesiunea are drept scop conştientizarea credincioşilor că Paştele reprezintă esenţa creştinismului. „Într-o societate de consum în care semnificaţia Sărbătorii Pascale se reduce din ce în ce mai mult la zile libere, mâncare, băutură, iepuraşi şi ouă colorate, organizarea unui eveniment gen „Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând” are ca scop conştientizarea credincioşilor că Paştele reprezintă esenţa creştinismului, prin moartea şi învierea Domnului Iisus Hristos”, spun organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate Sfântul Andrei Timişoara şi Asociaţia Servus Baia Mare, împreună cu Bisericile Evanghelice din Timişoara.37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor