Doua seminarii noi la Camera de Comert Timis. Se va discuta despre Codul Fiscal si finantarile in agricultura

De Marcel Hoster
Doua seminarii noi la Camera de Comert Timis. Se va discuta despre Codul Fiscal si finantarile in agricultura
© Doua seminarii noi la Camera de Comert Timis
Buna informare a firmelor din Timiş este din nou în atenţia Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Joi şi vineri sunt programate două noi seminarii susţinute în colaborare cu Direcţia de Finanţe, pe domeniul noului Cod Fiscal, respectiv Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, pe domeniul finanțărilor în agricultură.

Astfel, miercuri, de la ora 10, la sala Europa a Centrului Regional de Afaceri Timişoara va avea loc o întâlnire la care participă reprezentanţii Direcţiei generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara, în frunte cu directorul Ovidiu Heiuş.

„Acest seminar organizat mâine (n.r. joi) face parte dintr-o acțiune mai amplă pe care o are ANAF la nivel național, de a veni și de a ne asuma un rol activ, nu doar unul reactiv, pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor, pentru a le explica și lămuri toate modificările care s-au produs în legislația fiscală, care este una extrem de stufoasă, iar unde este cazul chiar de a le da soluții la anumite spețe pe care ei le întâmpină în activitatea comercială. Eu sper să fie un seminar foarte util. Vom discuta despre noul Cod Fiscal şi de Procedură fiscală şi despre normele de aplicare. Sunt peste 1.600 de pagini de legislaţie, este greu să le cuprinzi pe toate”, a declarat Ovidiu Heiuş.

Cel de-al doilea seminar va fi destinat agricultorilor. Locul de desfăşurare al evenimentului este acelaşi, perioada de desfăşurare va fi între 9 şi 13.30, iar invitat principal va fi directorul APIA Timiş, Florin Faur.

„Este un eveniment la care așteptăm un număr consistent de fermieri, de obicei avem un public care este foarte prezent la întâlnirile APIA pentru că de 10 ani de zile prin APIA se alocă finanțări atât de la bugetul UE cât și de la bugetul național. Considerăm că este o temă importantă pentru că ea privește poate una dintre cele mai importante ramuri ale județului nostru, agricultura. Acest eveniment de vineri îşi propune să fie o sesiune de informare şi instruire pentru cei deserviţi de noi. „Fii fermier activ”, este numele unui program prin care ne propunem să oferim informaţii pentru cei aproape 20.000 de solicitanţi de la care ne aşteptăm să primim cereri de plată pentru finanţările pe noul ciclu financiar. Ei vor face cunoştinţă cu noile concepte ale politicii agricole actuale”, a precizat, la rândul său, Florin Faur.

Cele două acţiuni sunt parte a unui program mai amplu prin care CCIAT îşi propune să ajute firmele din Timiş cu cele mai noi şi importante informaţii care afectează mediul economic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !