Doua premiere in februarie la Teatrul National Timisoara

De S.P.D.
Doua premiere in februarie la Teatrul National Timisoara
Aproape 33 000 de spectatori au trecut în pragul celor trei săli ale Teatrului Naţional Timişoara, la spectacolele jucate în 2011. În aceste zile, trupa TNT repetă la două noi spectacole: “M-am hotărât să devin prost” şi “Copenhaga” se intitulează premierele programate în luna februarie.

Datele bilanţului oficial al Teatrul Național din Timișoara privind activitatea activitatea din 2011 sunt impresionante: 16 premiere, creșterea numărului de reprezentații pe lună (de la 12 la 22) jucate în toate cele trei săli ale teatrului și, ca o consecință, creșterea spectaculoasă a afluenței de public, de la 14.267 de spectatori în 2010, la 32.953 în anul care tocmai s-a încheiat.

În această perioadă Teatrul Național pregătește două noi spectacole.

“Primul proiect se intitulează M-am hotărît să devin prost. Spectacolul, un scenariu după romanul de debut al deja celebrului scriitor francez Martin Page reprezintă debutul unei tinere regizoare pline de fantezie, Antonella Cornici. Antoine, 25 de ani, geniu, se simte exclus din lumea contemporană de însăşi inteligenţa lui. Deprimat şi singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Porneşte pe un drum complet anti-iniţiatic, în efortul de a se integra. Dar orice problemă are și soluţie. Distribuția îi reunește pe actorii Călin Stanciu jr., Victor Manovici, Mălina Manovici, Victoria Rusu și Alina Chelba, scenografia aparține Rodicăi Arghir, iar muzica este semnată de Bobo Burlăceanu (trupa Fără Zahăr). Premiera spectacolului va avea loc vineri, 24 februarie, de la ora 19, la Studio 5.

Al doilea spectacol în repetiții are la bază o piesă care a făcut vîlvă nu doar în mediile artistice, ci și în cele științifice, prin relansarea unui subiect care nu și-a epuizat misterul: întâlnirea de la Copenhaga, în 1941 dintre fizicienii Niels Bohr și Werner Heisenberg, savanții care prin studiile lor în domeniul fizicii nucleare din timpul celui de-al doilea război mondial au ținut pentru o clipă viitorul lumii în palmă. Cu mai multe variante de răspuns posibile, Copenhaga de Michael Frayn este un text distins cu Premiul Tony, Premiul New York Drama Critics, Premiul Molière, Premiul Drama Desk, Premiul Evening Standard ș.a. Distribuția îi reunește pe actorii Ramona Dumitrean, Ion Rizea și Ionuț Caras. Tînărul regizor Adrian Tamaș semnează montarea spectacolului, scenografia aparține Alinei Lățan, iar video design-ul este conceput de Lucian Matei. Premiera va avea loc sîmbătă, 25 februarie, de la ora 19, la Sala 2”, anunţă secretarul literar Codruţa Popov.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor