Două ore limită de staţionare în centrul Timişoarei!

46Comentarii
Două ore limită de staţionare în centrul Timişoarei!
Ce ne pregătesc societatea ADP, Primăria şi Consiliul Local Timişoara în noul an? Un nou Regulament TelPark şi alte… bătăi de cap! Reprezentanţii ADP vor să limiteze staţionarea maşinilor la maximum două ore pe 27 de străzi din zona centrală a oraşului.

Conducerea ADP Timişoara anunţă că 30 iunie 2009 este data limită a perioadei pentru care putem achiziţiona abonamente de parcare. De ce nu ne mai putem face abonamente TelPark pe un an? Consiliul Local Timişoara va lua în discuţie modificarea actualului Regulament de funcţionare a sistemului de parcare cu plată, iar noile reglementări ar putea intra în vigoare din 1 iulie 2009. Astfel, ADP nu va mai emite abonamente de parcare care să depăşească data de 30 iunie 2009. În cazul celor care au apucat să cumpere abonamente, acestea rămân în vigoare pentru întreaga perioadă, chiar dacă aceasta depăşeşte 30 iunie 2009, cu observaţia că li se vor aplica reglementările pe care le va aduce noul regulament. Cu începere de luni, 5 ianuarie, casieriile ADP îşi vor relua programul normal cu publicul, între orele 8-14, respectiv 15-20.

Limitări şi parcometre
În ce vor consta principalele modificări ale regulamentului? Acest lucru va rămâne la latitudinea consiliului local, pentru că reprezentanţii ADP au venit cu unele propuneri, aleşii locali cu altele, iar consiliul este cel care trebuie să aprobe noul regulament TelPark. Cert este că se doreşte preluarea unor lucruri din oraşele vestice, în condiţiile în care autorităţile nu se pot lăuda cu oferirea aceloraşi condiţii şi cu prea multe noi locuri de parcare: „Noi am propus ca 27 de străzi din zona centrală a Timişoarei să aibă staţionare limitată, maximum două ore, iar atunci aceste abonamente nu-şi mai au rostul. Vor mai exista abonamente generale, doar că nu vor mai fi chiar pe toate străzile. Pentru aceste vom oferi alternative, de exemplu vrem să instalăm parcometre, acele aparate de taxat, dar trebuie să vedem, pentru că investiţia este destul de mare…”, explică directorul ADP, Liviu Barbu. Totodată, se doreşte înăsprirea sancţiunilor privind staţionarea ilegală.

Locuri de parcare rezervate
Oficialii ADP susţin că în 2009 vor reglementa, în sfârşit, şi situaţia parcărilor dintre blocuri şi nu numai, a aşa-numitelor parcări de reşedinţă: „Am ajuns să arbitrăm tot felul de relaţii conflictuale, s-a ajuns la situaţii extreme, ca oamenii să se bată între ei pentru un loc de parcare. Propunerea noastră ar fi instituirea unei taxe simbolice de parcare pentru locatari – un anumit regim de cvasi-rezervare, începând cu ora 18, am propus noi. Locul se licitează, se plăteşte o taxă pentru acesta, iar cu banii obţinuţi se creează noi locuri de parcare. Teoretic, în cazul în care locul este ocupat de altcineva, deţinătorul acestuia poate suna la operatorul care îl administrează, iar acesta vine şi eliberează spaţiul…”, spune Barbu. Rămâne de văzut cum vor arăta noile reglementări şi ce va însemna punerea lor în practică… Cert este că tarifele de parcare vor fi majorate de la 1 ianuarie 2009.46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor