Doua expozitii pentru iubitorii de flora si fauna: Expo Flori de Mai si Hunt & Fish Expo

1Comentariu
Doua expozitii pentru iubitorii de flora si fauna: Expo Flori de Mai si Hunt & Fish Expo
„Flori de Mai“ la Timişoara. Târgul cultivatorilor de material floricol şi dendrologic, dar şi al iubitorilor de plante ornamentale de interior şi exterior revine cu o nouă expoziţie în oraşul de pe Bega.

Ediţia a IV-a, care va avea loc în perioada 6 – 9 mai 2010, sub egida aceloraşi prestigioşi organizatori, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură Timisoara, Asociaţia Amicii Rozelor, Camera Agricolă Timiş şi Star Expo Timisoara, are în vedere expunerea celor mai frumoase şi variate exemplare de flori şi arborete dendrologice, oferite de natură, ameliorate de om sau creaţii ale acestuia. Apoi, e vorba de preocupările complementare ale celor ce asigură butaşii şi materialul săditor, pământul, îngrăşămintele, produsele de combatere a bolilor şi dăunătorilor ş.a., a producătorilor de unelte, scule, de vaze şi mobilier adecvate, de sere cu instalaţiile aferente, de pergole, într-un cuvânt, de o întreagă „industrie” pe orizontală.

În aceeaşi ordine de idei e vorba, în continuare, de aranjamentele florale sau dendrologice, de interior sau exterior care privesc atât ambientul locaţiilor personale, inclusiv grădinile, cât şi zonele verzi din comunităţile umane. Or, în ziua de azi, reuşita în acest demers n-o asigură decât arhitectura peisageră care se constituie într-o autentică disciplină academică întâlnită în facultăţile de horticultură, inclusiv cea de la Timisoara.

De o importanţă primordială sunt informaţia în domeniu, internă şi externă, transferul de expertiză între cei ce slujesc şi iubesc această minunata creaţie a naturii – floarea! Este menirea învăţământului, a cercetătorilor şi specialiştilor, consultanţei agricole, asociaţiilor profesionale, presei de specialitate, ca să enunţăm numai câţiva din factorii cei mai la vedere, de a împlini, împreună cu organizatorii, aceste deziderate.

Expo „Flori de Mai“, ediţia a IV-a, îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 6 – 9 mai, între orele 9 -20, la Hala Timco, str. Circumvalaţiunii nr. 8 -12, iar un bilet de intrare costă 2 lei.

HUNT & FISH EXPO, salonul de vânătoare şi pescuit sportiv, ediţia a treia, organizat în perioada 6 -9 mai, la Hala Timco, str. Circumvalaţiunii nr. 8 -12, organizat în colaborare cu facultatea de horticultură şi silvicultură timişoara, AJVPS Timiş şi Direcţia Silvică Timiş reuneşte şi la această ediţie, firme de profil din România şi Ungaria.

Expozanţii şi organizatorii au nutrit şi nutresc in continuare speranţa, ca vizitatorii să perceapă şi, de ce nu, să practice vânătoarea şi pescuitul sportiv ca pe nişte îndeletniciri nobile, de intervenţie înţeleaptă, motivată ecologic şi economic, în fauna planetei

Practicanţilor vânătorii şi pescuitului sportiv le vor sta, de asemenea, la dispoziţie activităţi şi informaţii în domeniul chinologiei şi tirului vânătoresc şi ale concursurilor de pescuit pe specii, nemaivorbind de prilejul de a stabili noi contacte cu alţi confraţi din ţară şi din străinătate, unii deţinători de trofee şi punctaje internaţionale, cunoscute fiind ataşamentul şi solidaritatea de “breaslă”, dar şi apetitul acestora de a depăna noi întâmplări şi poveşti vânătoreşti şi pescăreşti. Tuturor, TOLBĂ PLINĂ ŞI FIR ÎNTINS!

Informaţii suplimentare la: Star Expo Timisoara, tel/fax: 0256-431015, mobil 0735-222-114.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor