Dosarele CNSAS vor fi disponibile pe Internet

Dosarele securităţii
Dosarele securităţii
Organigrama Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va fi extinsă cu 92 de posturi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cazimir Ionescu.

De asemenea, el a mai anunţat că se lucrează la un sistem electronic care să permită postarea pe site-ul instituţiei a dosarelor deţinute de instituţie.

”S-au aprobat încă 92 de posturi pentru a putea acoperi creşterea activităţii din ultima perioada. Creşterea posturilor se va face prin promovare sau recrutare”, a explicat Cazimir Ionescu.

El a mai anunţat că Dan Voiculescu s-a prezentat astăzi la CNSAS la cea de a doua audiere pentru a depune o contestaţie. Ionescu a confirmat că nu mai există dovezi în dosarul ‘Felix.

”Ne-a adus un material în plus, pe care Colegiul va trbui să-l studieze”, a arătat Cazimir Ionescu, explicând că discuţiile s-au axat mai ales pe contextul în care au fost date notele semnate Felix şi că s-au mai cerut date suplimentare referitoare la Crescent Dunărea.

Cazimir Ionescu a mai anunţat că CNSAS intenţionează să pună dosarele pe site-ul instituţiei. ”Se lucrează la un sistem electronic, dosarele vor fi scanate introduse pe site, se va lucra pe materialele scanate. Accesul va fi direct pe site. Parlamentul va hotărî dacă va avea acces oricine la informaţii sau numai titularii de dosare.

Cazimir Ionescu este de părere că acest lucru va restrânge numărul solicitărilor de verificare venite către CNSAS, astfel încât prezenţa solicitantului în instituţie să se facă numai în cazul dosarelor dificile.

Sursa: Amos News0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor