Dosar online cu munca în CLT

Dosar online cu munca în CLT
Timişorenii pot să vadă de acum dacă aleşii lor în Consiliul Local trag chiulul la şedinţe sau ce şi cum votează.e site-ul Primăriei Timişoara, la adresa www.primariatm.ro, a fost creată o nouă categorie unde sunt afişate minutele şedinţelor de Consiliu Local şi arhiva şedinţelor on-line a CLT.

Minutele cuprind lista celor prezenţi la şedinţă, ordinea de zi, amendamentele făcute în plen, dar şi modul în care a fost votat fiecare proiect de pe ordinea de zi: dacă a fost votat, a fost respins la vot, a fost amânat sau a fost retras de pe ordinea de zi.

Timişorenii pot afla, de la aceeaşi adresă, proiectele de hotărâri şi hotărârile de consiliu local, modul în care fiecare consilier local votează. În cazul proiectelor respinse, apare şi votul dat în comisii de către consilierii locali, alături de votul din plen.

 „Ideea acestui proiect a apărut din dorinţa conducerii Primăriei Timişoara de a contribui la reducerea birocraţiei şi creşterea transparenţei, prin oferirea de informaţii electronice, determinând astfel participarea activă a cetăţenilor la procesul democratic”, susţine viceprimarul Adrian Orza.
Regulament de plasare a anunturilor