Donatie pentru Centrul de Transfuzii Timisoara: un aparat pentru sudarea tubulaturii pungilor de sange

De Adrian Panduru
Donatie pentru Centrul de Transfuzii Timisoara: un aparat pentru sudarea tubulaturii pungilor de sange
© Tion: Donatie pentru Centrul de Transfuzii Timisoara: un aparat pentru sudarea tubulaturii pungilor de sange
Centrul de Transfuzii din Timișoara a primit ca donație un aparat nou, achiziționat de Rotary Ripensis, cu ajutorul membrilor și al firmelor care s-au oferit să sponsorizeze acest proiect. Aparatul ajută la sudarea tubulaturii de la pungile de sânge, după transfuzie.

Membri ai Rotary Ripensis au adunat bani pentru acest aparat, împreună cu reprezentanții unor firme din Timișoara. Aparatul donat luni, 27 iunie, de Rotary Ripensis, este în valoare de 3.000 de euro. Nu este singurul proiect pe care îl au rotarienii. Au demarat un alt proiect, prin care vor să echipeze același Centru de Transfuzii din Timișoara cu o linie completă de analize în valoare de 15.000 de euro. Așteaptă și alți parteneri alături de ei.

„Rotary Ripensis a demarat un proiect și împreună cu firmele din Timișoara am achiziționat o sudeuză pentru pungile în care se recoltează sânge. Centrul de Transfuzii ar avea nevoie și de o linie completă, care face analiza săngelui. Facem apel la cei care doresc să susțină acest proiect, este vorba de viața noastră, cel mai important lucru pentru noi. Utilajele sunt vechi acolo, aparatura este veche”, spune Rodica Radu, membru Rotary Ripensis.

Sudeuza este un aparat care sudează tutbulatura de la pungile de sănge, după ce se recoltează sângele. Este un sistem închis de pungi, iar după ce sângele se recoltează trebuie detașat acul. Se sudează etanș, se sudează tubulatura în mai multe locuri, care reprezintă eșantioanele tubulaturii.

„Este o sudeuză care nouă ne folosește extraordinar de mult. Noi avem aparate care sunt foarte vechi. Mai toate sunt de 25 de ani vechime și încercăm să le reparăm, bugetul fiind cum este nu ne putem permite să le cumpărăm, sunt sume destul de măricele necesare pentru achiziționarea acestor aparate. Rotary este primul nostru sponsor care ne donează un aparat. Vrem să achiziționăm și o linie Elysa, pentru transfuzie, care determină markerii virali. Noi avem această linie, dar este veche. Ne descurcăm cu ea momentan, are 21 de ani vechime. Este un complex de mai multe aparate”, spune Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzii Timișoara.

Dacă doriți să donați sînge, atunci sunteți așteptați la centrul de lîngă Spitalul Județean din Timișoara, pe strada Martir Ciopec nr.1. Programul pe perioada zilelor de vară este de luni până vineri, de la 7.30 – 12.30, iar la centru vin, în fiecare zi, aproximativ 60 de donatori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !