Donatie de carte pentru actorii de limba germana din Timisoara

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Donatie de carte pentru actorii de limba germana din Timisoara
Consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, Klaus Christian Olasz, a înmânat joi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, o importantă donaţie de carte de specialitate secţiei Artele Spectacolului – Actorie, limba germană, de la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

„Această donaţie vine în urma dorinţei exprimate de doamna dr. Eleonora Ringler-Pascu, coordonatoarei secţiei Artele Spectacolului – Actorie. Fundaţia Germană pentru Cercetare a achiziţionat peste 500 de monografii ştiinţifice care tratează o multitudine de subiecte în arta teatrală, din teorie, cât şi din practică, istorie şi contemporaneitate, precum şi literatură primară ca material didactic individual pentru toţi anii de studiu, donaţie cu o valoare totală de 6.100 de euro”, a declarat Klaus Christian Olasz, consulul Republicii Federale Germania la Timişoara. Acesta a adăugat că nu poate promite o altă donaţie şi anul viitor, ţinând cont de situaţia generală financiară, dar se poate gândi la alte instituţii precum Politehnica, unde ar putea fi îndreptate cărţi în limba germană.

În cadrul evenimentului de joi, actriţa Ramona Olasz a interpretat un moment solo potrivit momentului, un moment inspirat dintr-un text al umoristului german de curând trecut în nefiinţă, Vicco von Bülow alias Loriot, ca un omagiu adus acestui artist de rang înalt. „Cu această ocazie, Republica Federală Germania îşi confirmă respectul şi ataşamentul faţă de această secţie unică în lume – actorie în limba germană, într-o ţară aflată de fapt în afara spaţiului german, în România – tânărul partner EU, la Timişoara”, au mai arătat reprezentanţii Consulatului Germaniei la Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !