Doi români, judecaţi în Nigeria

La Lagos, în capitala Nigeriei, va începe astăzi procesul a doi marinari români, acuzaţi de trafic cu petrol. Cei doi au fost arestaţi în urmă cu doi ani, împreună cu întregul echipaj al navei cu care călătoreau.

Alături de ei vor veni în faţa tribunalului 10 marinari ruşi, inclusiv căpitanul, şi un georgian. Mai multe informaţii despre acest caz ne-a oferit ambasadorul României la Lagos, domnul Emil Rapcea.

“Ei sunt arestaţi într-un grup mai mare. Întregul echipaj format din 13 ruşi, un căpitan şi un secund rus, de pe un vas aflat sub pavilion latino-american şi proprietar fiind un armator grec. E o chestie mai complicată, important e că ei au fost arestaţi în octombrie 2003, sub acuzaţia de contrabandă de petrol.

 Ambasada a acţionat pentru a clarifica situaţia şi pentru a le proteja interesele. Din cauza asta, cred că la sfârşitul acestor 2 ani, în cadrul şedinţei de mâine, sper ca lucrurile să capete rezolvare în sensul eliberării lor. Probabil se va ajunge la o formulă care să-i lase în custodie numai pe căpitan şi pe secund, care poartă responsabilitatea echipajului şi a vasului. “
Regulament de plasare a anunturilor