Doi români au fost arestaţi pentru împuşcarea şi ascunderea unui bărbat într-un geamantan

Doi români au fost arestaţi pentru împuşcarea şi ascunderea unui bărbat într-un geamantan
Doi români au îngrozit Spania după ce poliţia a descoperit cadavrul unei persoane de sex masculin, împuşcată în piept, înghesuită într-o valiză şi abandonată într-o plantaţie de smochini.

Cercetările au arătat că omorul a fost comis de un român din Botoşani, iar complice a fost un conaţional din Galaţi. Un martor, tot român, i-a condus pe anchetatori la cei doi. La începutul lunii septembrie, o mică localitate din provincia Valencia, La Font de la Figuera, de 2.300 de locuitori, a fost terifiată după ce s-a auzit că pe drumul spre Fontanars dels Alforins a fost găsit un cadavru. Zona este împânzită de viţă-de-vie şi culturi de smochini şi este situată în imediata vecinătate a drumului CV-653 care leagă autostrada N-344 de Fontanars dels Alforins. Macabra descoperire a fost făcuta pe 7 septembrie, întâmplator, în jurul orei 12.30 de un biciclist. Acesta a văzut lângă un smochin o valiză albastru-închis. „Condus de curiozitate m-am apropiat de valiză şi am simţit un miros puternic de cadavru. Atunci am sunat la autorităţi care au ajuns foarte repede”, a declarat biciclistul, care a preferat să rămână anonim.

Aşezat în poziţie fetală

Anchetatorii au deschis valiza. În interior se afla un cadavru în stare avansată de putrefacţie. Era un bărbat între 30-35 de ani, îmbrăcat în pantaloni scurţi, pantofi sport şi era aşezat în poziţie fetală. Starea avansată de descompunere i-a împiedicat pe anchetatori să precizeze modul în care a fost ucis. Investigatorii au menţionat că este posibil ca valiza să se fi aflat acolo de 20-25 de zile, judecând după gradul avansat de putrefacţie. Temperaturile ridicate înregistrate în zonă au accelerat descompunerea corpului, deci identificarea cadavrului nu va fi o sarcina uşoara, au declarat investigatorii, care au denumit ancheta cazul „Valiza”.

Împuşcat de aproape

Autopsia corpului găsit într-o valiză la „La Font de la Figuera” a confirmat că omul a fost ucis prin împuşcare de aproape cu o armă de calibru 9 milimetri. Conform surselor judiciare, stadiul avansat de descompunere a cadavrului a împiedicat activitatea de identificare a victimei. Ofiţerii de la Guardia Civil s-au aflat în imposibilitatea de a colecta amprente digitale pe care să le introducă în sistemul de identificare automată a amprentelor. Ceea ce nu au spus de la bun început anchetatorii şi nici martorii este faptul că pe valiză a fost găsită o etichetă de tipul celor folosite la îmbarcarea în avion. Pe etichetă erau trecute numele, o adresa şi oraşul Galaţi. Plecând de la aceste date s-a format o comisie rogatorie pentru a se identifica cadavrul. Poliţiştii români au aflat că valiza aparţine unui gălăţean care a fost plecat în acea perioadă în Spania. Acesta a declarat poliţiştilor că a fost ameninţat cu moartea dacă va spune ceva. Pe parcursul cercetărilor, el a declarat că, în Spania, a locuit cu chirie alături de un alt gălăţean, Laurenţiu Daniel Paraschiv, poreclit Didi – în Spania şi zis Calu – în România, în vârstă de 21 de ani, şi de un botoşănean, Bogdan Puiu, în vârstă de 21 de ani. Martorul a spus că valiza îi aparţine şi că cel care l-a împuşcat pe omul din valiză a fost Bogdan Puiu, iar Laurenţiu Daniel Paraschiv doar l-a ajutat să transporte valiza cu corpul neînsufleţit la aproape 50 de kilometri, în zona La Font de la Figuera.

Unul dintre suspecţi a fost prins în portul Alicante

Unul dintre suspecţi a fost prins, conform ziarelor spaniole, la sfârşitul lunii septembrie, în portul Alicate şi transferaţ la Valencia. Probatoriul administrat în această cauză de poliţiştii români şi spanioli în cadrul anchetei desfăşurate a permis arestarea preventivă, în Spania, a celor doi suspecţi de omor, pe o perioada de 29 de zile. La locuinţa suspectului principal Bogdan Puiu nu locuieşte în prezent nimeni. Vecinii spun ca toţi sunt plecaţi în străinătate. Bogdan Puiu este cel mai mare copil al familiei şi mai are un frate de 17 ani, plecat la rândul său la muncă. Bogdan Puiu este plecat de peste cinci ani la muncă în străinătate, cu contract de muncă, fiind cunoscut de vecinii din scara blocului în care locuieşte ca un băiat liniştit.

Sursa: Gardianul.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !