Doi candidati pentru postul de secretar al Primariei Timisoara, dupa era Cojocari

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Doi candidati pentru postul de secretar al Primariei Timisoara, dupa era Cojocari
© Foto: arhiva
Un moldovean și un ardelean s-au înscris la concursul pentru postul de secretar al Primăriei Timișoara. Unul dintre ei este un fost secretar al unei comune din județul Botoșani, iar celălalt este mediator autorizat într-un oraș din județul Hunedoara. Ambii au fost admiși la concurs, urmând să participe la proba scrisă.

Postul de secretar al Primăriei Timișoara a fost scos recent la concurs de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, prin Prefectura Timiș. Era vacant din 1 august 2016, de când longevivul secretar Ioan Cojocari a ieșit la pensie. În locul lui a fost numită, de primarul Nicolae Robu, Simona Drăgoi, care lucrează în instituția de pe C.D. Loga de dinainte de anul 2000. Aceasta nu s-a înscris la concursul organizat de ANFP.

admisi-concurs-secretar-primaria-timisoara

Cei doi candidați, George-Corneliu Bursuc și Mihai-Ovidiu Rad, vor da proba scrisă în 16 octombrie, la ora 10, la Instituția Prefectului. Conform anunțului publicat de ANFP, candidații trebuiau să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor juridice sau administrativă, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.

George-Corneliu Bursuc a fost secretarul comunei Avrămeni din județul Botoșani, o comună cu aproape 4.000 de locuitori. Conform unor date de pe internet, el ar fi absolvit Facultatea de Științe Juridice, Economice și Administrative Brașov a Universității „Spiru Haret”.

Contracandidatul lui Bursuc, Mihai-Ovidiu Rad, este mediator autorizat în orașul Brad, din 2013. El a candidat pentru funcția de primar la Primăria Hălmăgel, în anul 2016, din partea Partidului Social Românesc, al cărui lider este Mircea Geoană.

Vreme de 25 de ani, secretar al Primăriei Timișoara a fost Ioan Cojocari, un personaj extrem de controversat. Se lăuda, la finalul carierei de secretar, că a participat la peste 700 de ședințe de consiliu local. În luna aprilie a anului trecut, el a fost trimis în judecată de către DNA, în stare de libertate, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza și alți funcționari și șefi din Primăria Timișoara, în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli, în perioada în care clubul a fost patronat de Marian Iancu.

Se caută o persoană care să-l înlocuiască pe Ioan Cojocari în funcția de secretar al Primăriei Timișoara. Unul dintre cei mai longevivi secretari din România a ieșit la pensie în vara anului 2016, locul lui fiind luat de Simona Drăgoi, însă cu titlu interimar. Acum, Agenția Națională a Funcționarilo...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor