Documente obtinute mai repede la Cartea funciara

De M. Hoster
Reactualizat la:
Documente obtinute mai repede la Cartea funciara
Prima zi a lunii noiembrie aduce o veste bună pentru cei care au nevoie de diferite documente de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliara Timiş. Termenele necesare pentru eliberarea documentelor de cadastru şi publicitate imobiliară sunt acum mult mai scurte. 

Schimbarea duratei de rezolvare a solicitărilor este rezultatul introducerii în activitatea de cadastru a unui nou sistem informatic. Progresele înregistrate în implementare se datorează sistemului informatic E-Terra, care permite prelucrarea electronică a documentelor şi lucrărilor. Noul sistem permite crearea unei baze de date mai uşor de accesat şi gestionat, în condiţii de siguranţă şi operativitate. Pana în prezent, la nivelul judeţului Timiş, au fost convertite de pe suport de hârtie în format electronic aproximativ 200.000 de cărţi funciare.

Pentru eliberarea unui extras de carte funciară pentru informare termenul de eliberare a devenit acum de 1 zi (a doua zi de la depunerea cererii); pentru eliberarea unui extras de carte funciară pentru autentificare termenul de eliberare este de 1 zi (a doua zi de la depunerea cererii); pentru o lucrare de carte funciară, indiferent de tipul lucrării, termenul de eliberare este de 4 zile (fără a se lua în calcul ziua depunerii); pentru o lucrare de cadastru, indiferent de tipul lucrării, termenul de eliberare este de 5 zile (fără a se lua în calcul ziua depunerii); pentru lucrările care intră pe fluxul integrat, adică necesită şi aviz de cadastru şi de carte funciară, termenul este de 9 zile (fără a se lua în calcul ziua depunerii).

Tarifele percepute pentru serviciile furnizate de OCPI Timiş rămân neschimbate. Tariful de urgenţă poate fi achitat, dacă solicitantul doreşte eliberarea extrasului sau lucrării într-un termen mai scurt: eliberarea unui extras de carte funciară pentru informare, la urgenţă – în aceeaşi zi; eliberarea unui extras de carte funciară pentru autentificare, la urgenţă – în aceeaşi zi; eliberarea unei lucrări de carte funciară, indiferent de tipul lucrării, la urgenţă – a doua zi de la depunerea solicitării; eliberarea unei lucrări de cadastru, indiferent de tipul lucrării, la urgenţă – în termen de 2 zile de la depunerea solicitării; eliberarea unei lucrări care intră pe fluxul integrat (cadastru şi publicitate imobiliară), la urgenţă – în termen de 3 zile de la depunerea solicitării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !