Doar un sfert din oferta de cazare din Timişoara este acoperită

1Comentariu
Doar un sfert din oferta de cazare din Timişoara este acoperită
Cererea de cazare acoperă doar un sfert din oferta hotelurilor şi pensiunilor din oraş. Gradul de ocupare al locaţiilor specializate din Timişoara a scăzut puternic în primele luni ale anului în curs pentru a se înregistra o creştere în cea de a doua parte a anului.

Totuşi, faţă de 2009 diferenţa este destul de mare. Datele statistice arată că la începutul lunii noiembrie, ultima analizată de Direcţia Regională de Staristică, gradul de ocupare al unităţilor de cazare din Timişoara a fost de doar 28%. Pentru comparaţie, în perioada similară a anului trecut acest indicator era la nivelul de 38%. Având în vedere că oraşul de pe Bega este o destinaţie aproape exclusiv pentru turismul de business, acest nivel de utilizare al camerelor oferite de pensiuni şi hoteluri poate fi considerat unul chiar bun. Pentru comparaţie, în Constanţa, judeţ cu puternic caracter turistic gradul de ocupare creşte până la 50 – 60% doar în cele câteva luni de sezon, în restul lunilor scăzând foarte mult, până la valor de 15 – 17%.

În total, în ultima lună au fost înregistrate la unităţile de cazare din Timiş un număr de 22.694 de sosiri, turiştii având rezervate camere pentru 52.290 de înnoptări. În concluzie, fiecare client hotelier a stat în medie peste două nopţi în oraş. Hotelurile rămân principala alegere a clienţilor, la mare distanţă fiind situate pensiunile turistice urbane.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor