Doar animalele vaccinate pot călători cu trenul sau avionul

1Comentariu
Doar animalele vaccinate pot călători cu trenul sau avionul
Aveţi animale, dar nu aveţi cu cine să le lăsaţi acasă şi nici la un adăpost nu vreţi să le duceţi? Nimic mai simplu. Puteţi să le luaţi cu dvs. chiar dacă sunteţi nevoit să călătoriţi cu trenul sau avionul.

Pentru asta va trebui să-i cumpăraţi bilet animalului, să asiguraţi igiena în mijlocul de transport şi să demonstraţi că acesta este vaccinat.

Potrivit legii, câinii pot fi transportaţi cu trenul doar dacă au botniţă şi sunt ţinuţi în lesă. Nu au voie să stea pe scaun, ci doar pe podeaua din compartiment. Totodată, singurele locuri în care pot fi transportaţi sunt vagoanele de la clasa a II-a şi doar dacă stăpânul le-a cumpărat bilet. Tariful de transport al unui câine se încasează cu un bilet bianco în valoare de jumătate din preţul unui bilet normal clasa a II-a tren persoane, pentru un adult, pe acelaşi parcurs. În rubrica specificaţia diferenţelor, casierul emitent va face menţiunea că este vorba despre un câine şi nu se percepe supliment special.

Proprietarul câinelui este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare. În caz contrar, acesta va fi amendat. Nu aceloraşi reguli se vor supune şi stăpânii animalelor de talie mică. Astfel, câinii sau pisicile de talie mică, purtate în braţe, precum şi păsările în colivii se pot transporta gratuit în vagoanele clasă. Asta numai dacă nu îi deranjează pe ceilalţi călători din compartiment.

În caz contrar, personalul de tren sau organele de control pot interzice călătoria acestor animale. Pentru toate categoriile de câini admise la transport în vagoanele de călători, însoţitorii acestora vor avea asupra lor certificatul de origine (pedigree) şi carnetul de sănătate, care să ateste că animalul este vaccinat. În avion, sunt acceptate numai animalele de companie, respectiv câinii şi pisicile. Acestea au voie să călătorească doar în cabina de pasageri sau în cală.

Pentru a fi acceptate în aceste locuri, animalele trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– să fie anunţate încă din momentul în care pasagerul îşi rezervă biletul de călătorie;
– să fie curate;
– să fie sănătoase. Pasagerul trebuie să fie în posesia unui paşaport internaţional de călătorie pentru animalul său de companie;
– animalul să aibă cip de identificare, dacă este vorba de o călătorie în spaţiul Schengen şi să fie vaccinat;
– să nu fie gestante;
– să nu provoace disconfortul celorlalţi pasageri;
– să fie transportate în cuşcă.
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor