Doar 7.600 de timişoreni şi-au depus declaraţiile de venit

4Comentarii
Doar 7.600 de timişoreni şi-au depus declaraţiile de venit
A mai rămas doar o săptămână pentru depunerea declaraţiei de venit pentru anul fiscal 2009. Ziua de 17 mai 2010 este ultima zi în care mai poate fi depus Formularul 200 fără plata unei penalizări.

Din cei peste 47.000 de contribuabili timişeni care trebuie să se achite de această obligaţie, aproximativ 34.000, adica peste 72%, au domiciliul în municipiul Timisoara. Până la această dată, la Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Timisoara au fost depuse direct, la ghişeele organului fiscal, 7.637 de declaraţii de venit, iar prin poştă, prin scrisoare recomandată, au fost transmise cu puţin peste 150 de declaraţii.

Formularul 200 – Declaraţia privind veniturile realizate se completează de către contribuabilii persoane fizice care obţin venituri din activităţi independente (activităţi comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), din activităţi agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor), din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen. Acest formular poate fi descărcat de pe site-ul ANAF, prin accesarea portalului www.anaf.ro/Asistenţă contribuabili/Toate formularele, tot aici fiind disponibile şi explicaţiile referitoare la completarea hârtiilor. De asemenea, formularele se mai pot obţine de la sediul administraţiei finanţelor publice de care aparţine declarantul.

Declaraţiile de venit pot fi depuse de către contribuabili direct la sediul administraţiei finanţelor publice de care aparţin, la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată, sau on-line, pe site-ul www.anaf.ro, după obţinerea unui certificat de autentificare digital.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor