Doar 40 la suta din spatiul aerian al Romaniei este securizat

19Comentarii
Doar 40 la suta din spatiul aerian al Romaniei este securizat
Deputatul de Timiş Niculae Mircovici susţine că este vital ca România să demareze programul de dezvoltare al aviaţiei, în valoare de 5 miliarde de euro, ce presupune, în primă etapă, achiziţionarea a 24 de aparate de zbor F16, deoarece în acest moment, doar 40 la sută din spaţiul aerian românesc este securizat.

Mircovici a explicat că programul de dezvoltare a aviaţiei româneşti cuprinde trei etape. Prima etapă va începe în anul 2012 prin achiziţionarea a 24 de aparate de zbor modelul F16 bloc 24, produse de Statele Unite ale Americii. În această primă etapă avioanele de luptă vor fi primite gratis, dar România va fi obligată să plătească 1,3 miliarde de euro pentru instruirea piloţilor, a mecanicilor de sol şi pentru muniţie.

Următoarea etapă va presupune achiziţionarea a 24 de avioane de luptă F16-bloc 52 în anul 2015, contra sumei de 1,9 miliarde de euro, în condiţiile în care pregătirea piloţilor si a mecanicilor este făcută.

Ultima etapă include cumpărarea a altor 24 de avioane de ultimă generaţie, marca F35, contra unei sume de 1,5 miliarde de euro şi este programată pentru anul 2020.  

Achiziţionarea acestor aparate de zbor este o necesitate, a afirmat deputatul Niculae Mircovici, deoarece România, în calitate de membră NATO, are obligaţia de a face „poliţie aeriană” la graniţe.

„În momentul de faţă doar 40% din teritoriul României este securizat de aparatele de zbor care le avem în dotare. Prin acest program, care include achiziţionarea a acestor 72 de avioane de luptă, vom securiza întreg teritoriul românesc. Am ales producţiile americane în detrimentul celor ruseşti pentru că, prin această acţiune, nu cumpărăm doar avioane, ci cumpărăm securitate”, a declarat generalul în rezervă Niculae Mircovici. 

Ministerul Apărării Naţionale a trimis în parlament spre aprobare proiectul de dezvoltare a aviaţiei române.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor