Doar 10 la suta din bicicletele furate in Timisoara mai sunt vreodata recuperate de proprietar

De Bogdan Marta
11Comentarii
Doar 10 la suta din bicicletele furate in Timisoara mai sunt vreodata recuperate de proprietar
© foto: Alex Valentin-Pokus
În medie, una din zece biciclete furate anul acesta în Timișoara a fost recuperată de proprietar cu ajutorul polițiștilor, se arată într-un răspuns al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș dat la solicitarea tion.ro. Cu toate acestea, numărul reclamațiilor de furt de biciclete în Timișoara a scăzut simțitor în 2016, față de anul anterior.

De o lungă perioadă de timp, Timiș Online derulează o campanie intitulată „Ți s-a furat bicicleta, TION te ajută să o găsești”, prin care încercăm să îi ajutăm pe timișorenii care au rămas fără acest vehicul din cauza hoților. La solicitarea reporterilor tion.ro, IPJ Timiș a transmis mai multe date legate de acest fenomen îngrijorător.

Astfel, conform reprezentanților IPJ Timiș, numărul de sesizări privind furturile de biciclete pe raza municipiului Timișoara a scăzut simțitor în 2016, față de anul anterior: de la 570 de biciclete furate și raportate la Poliție în 2015, la 237, în 2016.

„În cursul anului 2016, polițiștii municipiului Timișoara au depistat 22 de persoane bănuite de furturi de biciclete și au recuperat 30 de astfel de bunuri”, au mai arătat cei de la IPJ Timiș. Ceea ce înseamnă că doar aproximativ 10 la sută dintre bicicletele furate anul acesta și raportate la Poliție au fost vreodată recuperate de proprietari.

În ceea ce privește statistica pe zone, cele mai multe biciclete – 105 – au fost furate anul acesta de pe raza Secției 2 Poliție Timișoara, care se află în zona Soarelui.

Aceasta este urmată de Secția 4, din zona Bucovinei – Mircea cel Bătrân, unde au fost sesizate 63 de biciclete furate, și Secția 3, care acoperă zonele Șagului și Dâmbovița și de unde au fost furate 52 de biciclete doar anul acesta. Pe ultimele locuri în acest clasament se situează Secțiile 1 și 5, de unde au fost furate 30, respectiv 23 de biciclete anul acesta.

„Pentru prevenirea acestui gen de infracțiuni, Poliția Municipiului Timișoara derulează, prin intermediul polițiștilor din cadrul Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității și celor de proximitate din cadrul secțiilor de poliție, acțiuni de informare a populației cu privire la măsurile minime de asigurare a bunurilor. De asemenea, sunt inițiate și derulate programe de colaborare cu toate instituțiile implicate în menținerea ordinii și siguranței publice, în scopul desfășurării unor activități de combatere a infracționalității de acest gen cât mai eficiente, concretizate în acțiuni punctuale, săptămânale, pe raza piețelor/locurilor unde pot fi comercializate bunurile sustrase. Totodată, dispozitivele de siguranță publică, pe itinerariile de patrulare, au în atenție, în special, zonele unde s-au înregistrat astfel de fapte”, au mai transmis reprezentanții IPJ Timiș, la solicitarea tion.ro

Vă recomandăm în continuare ca, pe lângă pozele și informațiile pe care ni le transmiteți în cadrul campaniei desfășurate de tion.ro să sesizați imediat furtul bicicletei la cea mai apropiată secție de poliție.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor