Distanta dintre Timis si Serbia este acum mai mica

3Comentarii
Distanta dintre Timis si Serbia este acum mai mica
22 de proiecte, în valoare totală de 5,6 milioane de euro, au redus considerabil distanţa dintre Timiş şi Serbia în ultimele luni. Este vorba de colaborarea între specialişti români şi sârbi din domenii precum sănătate, protecţia mediului, învăţământ, sport, cultură, tineret, tehnologie, IMM, comerţ şi turism, demarată între mai multe instituţii din judeţul Timiş şi cinci districte din Serbia.

La Consiliul Judeţean Timiş a avut loc luni conferinţa privind finalizarea semnării contractelor de finanţare şi de co-finanţare din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia . „Faptul că suntem la intersecţie de drumuri este favorabil Timişului, care poate accesa fonduri în colaborarea cu Serbia, dar şi cu Ungaria. Acum vorbim de 22 de proiecte ale mai multor entităţi din Timiş şi aceste proiecte sunt destinate administraţiei, sănătăţii, intervenţiilor în situaţii de urgenţă. În acest moment încercăm să aducem cât mai mulţi bani în Timiş prin diferite proiecte. Azi vom afla ce este de actualitate în acest program de colaborare cu Serbia. Recunosc că au fost şi dificultăţi în program, cum a fost şi o supracentralizare a deciziilor la nivel local, dar eu zic că este un drum pe care trebuie să mergem înainte”, a declarat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Reprezentanţii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara au declarat că beneficiarii programului sunt autorităţile publice locale şi regionale, dar şi ONG-uri, organizaţii non-profit şi instituţii de învăţământ, iar obiectivul său este dezvoltarea economico-socială durabilă şi echilibrată a regiunii de graniţă România-Republica Serbia, pe baza acţiunilor comune şi în parteneriat.

Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia finanţează proiecte comune care valorifică potenţialul de dezvoltare al zonei de graniţă dintre România şi Republica Serbia.

Delia S. Barbu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor