Dispute pe impartirea bugetului Consiliului Judetean Timis

11Comentarii
Dispute pe impartirea bugetului Consiliului Judetean Timis
Social-democraţii din Timiş vor încerca să modifice bugetul pe anul 2011 al Consiliului Judeţean Timiş, astfel încât primăriile din judeţ care au primit bani de la Guvern la finele anului trecut să primească acum mai puţini bani, iar cele care nu au beneficiat de generozitate din partea guvernanţilor să obţină fonduri mai mari.

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, susţine că primăriile PDL, care au primit în decembrie sume consistente de la Bucureşti vor trebui să strângă cureaua acum, deoarece cei mai mulţi bani  proveniţi din bugetul CJ Timiş vor ajunge la primăriile PSD şi PNL.

Bojin a afirmat că s-a găsit soluţia pentru ca între primăriile din judeţ să existe un echilibru în ceea ce priveşte fondurile de care beneficiază.

În bugetul Consiliului Judeţean Timiş avem 52 de milioane de lei pentru primăriile din judeţ. Noi (consilierii judeţeni – n.r.) repartizăm suma asta, dar cei care au primit în luna decembrie, vor primi mai puţin acum, iar restul mai mult”, a spus Bojin.

Afirmaţiile liderulului PSD se bazează un calcul al consilierului judeţean Viorel Sasca (PNŢCD), care este şi preşedintele Comisiei Economice a Consiliului Judeţean Timiş. Acesta afirma, la finele anului trecut, că prin două Hotărâri de Guvern, au fost alocate unui număr de 45 de primării din judeţul Timiş, conduse de primari ai PDL, aproape 5,4 milioane de lei, în timp ce restul primăriilor din judeţ au primit doar jumătate din această sumă.

În replică, liderul PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, care este totodată şi preşedintele Consiliului Judeţean, susţine că principiul se bazează pe un calcul eronat şi, dacă logica va fi dusă mai departe, avantajate vor fi primăriile conduse de primari democrat-liberali.

Eu chiar mă bucur că domnul Bojin a enunţat aceste principii, pentru că asta înseamnă că, la împărţirea bugetului, alianţa PSD – PNL – PNŢCD va favoriza primăriile PDL. Prin urmare, sunt perfect de acord cu acest principiu, deoarece, în decembrie, 37 la sută din fondurile alocate de Guvern judeţului Timiş s-au dus la primăriile PDL, iar 63 la sută la primăriile PSD – PNL – PNŢCD. Calculul domnului Sasca era eronat, deoarece nu include Primăria Timişoara, care în ultimele zile ale anului trecut a primit 3,5 milioane de lei”, a afirmat Ostaficiuc.

El a precizat că a propus consilierilor judeţeni o împărţire echitabilă a fondurilor, însă, dacă ei doresc să ofere mai mulţi bani primăriilor PDL, nu se va opune.

Pe de altă parte, liderul PSD Timiş a mai susţinut că deşi judeţul este printre locurile fruntaşe în ceea ce priveşte sumele pe care le virează bugetului de stat, când vine vorba de fonduri alocate de la centru, Timişul este doar pe locul 31 în ţară.

Judeţul Timiş este una din cele mai bune zone, ca şi contribuţie la bugetul de stat. Însă este lăsată la coadă când vine vorba de întoarcerea banilor de la Guvern. Din locul doi-trei la plată, suntem pe locul 31 când vine vorba de beneficii de la bugetul de stat”, a mai spus Bojin.

Din cauza acestui fapt, susţine preşedintele social-democraţilor, primăriile din Timiş şi chiar şi consiliul judeţean vor avea probleme cu plata salariilor angajaţilor, deoarece fondurile alocate acoperă doar 70 la sută din necesar.

În replică, Ostaficiuc a explicat de ce Consiliul Judeţean Timiş este doar pe locul 31 când vine vorba de alocaţiile de la Guvern.

Pe plafonul de salarii Timişul este pe locul trei, iar CJ Timiş este, într-adevăr pe locul 31, ca administraţie. Explicaţia e simplă: pentru că CJ Timiş nu are niciun spital preluat. Celelalte consilii judeţene au spitale preluate, motiv pentru care au o structură mai mare de personal”, a mai afirmat Ostaficiuc, care a spus că informaţia potrivit cărora banii nu ajung nici pentru plata salariilor angajaţilor este eronată.

B.A.M.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor