Dispute pe banii alocaţi Timişului de la Guvern

13Comentarii
Dispute pe banii alocaţi Timişului de la Guvern
În timp ce parlamentarii puterii susţin că judeţul Timiş se află printre primele zece din ţară în ceea ce priveşte fondurile care au fost alocate prin Legea bugetului, parlamentarii opoziţiei reclamă exact contrariul.

Senatorul Nicolae Robu, care este şi preşedintele PNL Timiş, susţine că niciunul dintre zecile de amendamente propuse de el la Legea bugetului nu a fost aprobat, deşi acestea vizau obiective importante din judeţul Timiş. Cu toate acestea, Robu şi-a mai îndulcit un pic discursul faţă de acum o săptămână şi susţine că judeţul Timiş nu este totalmente inexistent în Legea bugetului, după cum declara iniţial, fiind incluse spre finanţare câteva obiective, cum ar fi continuarea lucrărilor la autostrada Timişoara-Arad, noul terminal de la Aeroportul Internaţional Timişoara – „Traian Vuia” şi centura Lugojului. Însă, susţine senatorul PNL, sumele acordate pentru aceste obiective sunt „extrem de reduse”.

Din păcate, sumele nominalizate prin fişele de obiectiv nu sunt decât la un nivel extrem de scăzut. Mai concret, avem fişă de obiectiv pentru autostrada Arad-Timişoara, pentru Aeroportul „Traian Vuia” şi pentru centura Lugojului. Atât. (…) Şi sumele din partea statului, pe acele fişe de obiectiv, mai ales pentru autostrada Arad-Timişoara şi centura Lugojului, sunt extrem de reduse, sunt doar simbolice, în comparaţie cu alte obiective, cum ar fi centura Bucureştiului”, spune Robu.

El susţine că singura soluţie pentru ca obiectivele importante pentru judeţ să primească fonduri de la bugetul de stat este ca toţi parlamentarii de Timiş să facă front comun, indiferent de partidul pe care îl reprezintă.

PDL vede Timişul în top 10

Bineînţeles, nu de aceeaşi părere sunt parlamentarii puterii. Deputatul PD-L Gheorghe Ciobanu, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Parlamentului, susţine că judeţul Timiş se află, per total, pe unul din primele zece judeţe din ţară în ceea ce priveşte sumele acordate de la Bucureşti şi chiar pe locul patru în topul fondurilor alocate pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale.  

Judeţul Timiş, pentru drumuri judeţene şi comunale, este pe locul patru pe ţară, la celelalte în primele zece şi am reuşit să impunem ca, în bugetul ministerelor, să fie planificate o serie de obiective concrete. Este vorba de lucrări de infrastructură care ţin de finalizarea centurii, de terminalul de la aeroport, de autostrada Arad-Timişoara, finalizarea Centrului de Cardiologie şi avem promisiuni şi pentru Centrul Oncologic din Timişoara“, a spus Ciobanu.

El a precizat că doar amendamentele care au fost depuse de parlamentarii PD-L în timpul dezbaterilor din comisie privind Legea Bugetului însumează obiective în valoare de 250 de milioane de euro. Este adevărat, însă, că aceste amendamente nu au fost aprobate, dar Gheorghe Ciobanu speră că ele vor trece la viitoarea rectificare de buget.

Am avut o serie de amendamente care au însumat 250 de milioane de euro, care, după discuţia cu premierul Emil Boc şi miniştrii de resort, avem speranţa că, în trimestrul doi, vom putea să le includem între priorităţi“, a mai spus deputatul democrat-liberal. 

  13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor