Directorul Bibliotecii Judetene Timis aduce poezia… la lumina farurilor

De S.P.D.
Directorul Bibliotecii Judetene Timis aduce poezia... la lumina farurilor
Directorul Bibliotecii Judetene Timis aduce poezia... la lumina farurilor
Tudor Creţu, managerul Bibliotecii Judeţene Timiş, va recita poezie în lumina… farurilor de motociclete, în Piaţa Unirii. Evenimentul va avea loc în ziua când Secţia de arte Deliu Petroiu a Bibliotecii Judeţene Timis se redeschide în Bastionul Theresia, corpul C. Aşa începe, la Timişoara, Săptămâna Naţională a Bibliotecilor.

Redeschiderea Secţiei BJT care poartă numele celui mai însemnat critic de artă din istoria Timişoarei, Deliu Petroiu, va avea loc loc luni, 23 aprilie 2012, ora 12, cu un happening de pictură susţinut de studenţi ai facultăţii timişorene de arte.

„Secţia dispune de circa 16.000 de volume. Albumele, tratatele, lucrările de specialitate vor putea fi de acum consultate într-un mediu mai adecvat. În cadrul Secţiei de Arte Deliu Petroiu va funcţiona, de asemenea, o sală de lectură dotată cu echipament IT performant”, anunţă managerul BJT, Tudor Creţu. Pe lângă albumele de artă şi cărţile de specialitate, Secţia Deliu Petroiu deţine o colecţie de peste 2000 de discuri de vinil. Pentru toţi cei înscrişi la BJT, accesul la tot ce se află în rafturile Secţiei de Artă va fi gratis. Secţia de Artă BJT va fi deschisă pentru cititori de luni până vineri, între orele 9-19.

Inaugurarea noului spaţiu al Secţiei de Artă este şi primul act al unei săptămâni pline de evenimente. Tot luni, dar de la ora 20, Tudor Creţu, directorul BJT, va recita poezie în lumina…farurilor. La evenimentul intitulat Lecturi aprinse, inspiraţia poetică va fi (i)luminată de bikerii timişoreni.

Săptâmâna Naţională a Bibliotecilor se va încheia, la Timişoara, cu un eveniment delicios: bibliotecarele vor găti, alături de chef-i profesionişti, delicatesuri pe baza reţetelor lecturate din preţioase cărţi vechi aflate în rafturile BJT. Lectura Gourmet va avea loc vineri, 27 aprilie, de la ora 18, în cadrul programului Cafe Text.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !