Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara şi-a dat demisia

34Comentarii
Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara şi-a dat demisia
Directorul Aerportului Internaţional Timişoara, Alexandru Chirilă, şi-a prezentat, luni dimineaţa, demisia, la doar o lună după ce a fost numit în funcţie.

Funcţia sa a fost preluată, temporar, de Rodica Alexa, care, până acum, a fost directorul diviziei Infrastructură şi Exploatare din cadrul Aeroportului Timişoara.

Alexandru Chirilă l-a înlocuit, în luna decembrie, pe directorul Dan Idolu şi, la finele anului, a susţinut chiar şi o conferinţă de presă în care îşi anunţa planurile pentru anul acesta. De când demisia sa a fost confirmată de surse din cadrul aeroportului, Chirilă şi-a închis telefonul şi nu mai poate fi contactat. Înainte de a fi numit director al Aeroportului Internaţional Timişoara, Alexandru Chirilă a ocupat funcţia de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Investiţiile continuă, promitea, la finele anului trecut, prospăt instalatul director al Aeroportului din Timişoara, Alexandru Chirilă. „Pentru 2010 ne propunem dezvoltarea aeroportului, o creştere a numărului de pasageri, dar şi readucerea la Timişoara a unor companii care au decis să renunţe la noi”, a spus Alexandru Chirilă.

El a mai ţinut să mulţumească pentru colaborare  companiilor aeriene Austrian, Tarom, Carpatair, care au operat de la bun început de la Timişoara. Chirilă a declarat că va insista pentru finalizarea construcţiei terminalului pentru pasagerii Nonschengen.

„Data de 25 mai este termenul limită de finalizare a construcţiei. Este o cerinţă a Uniunii Europene, în cazul în care nu respectăm termenul limită aeroportul ar putea fi închis”, a mai spus Chirilă.

Cu bani de la buget se va finaliza şi reparaţia capitală a pistei de aterizare, mai promitea Chirilă. Din fonduri proprii va fi  pus la punct sistemul de securitate perimetrală al Aeroportului, dar şi reabilitarea halei unde sunt operate bagajele pasagerilor. Intenţii de investiţii erau şi în ceea ce priveşte parcarea, iar noul director avea chiar şi o viziune noua. El dorea un parteneriat public privat, constructorul noii parcări urmând să realizeze investiţia, banii fiind recuperaţi din închiriere.

Rămâne de văzut câte dintre intenţiile directorului demisionar vor fi puse în aplicare în noile condiţii.

Conducere nouă la Aeroportul Timişoara: Dan Idolu a fost demis, Alexandru Chirilă este noul şef

Berceanu: Schimbarea directorului Aeroportului Timişoara s-a făcut din cauza unor plângeri

Aeroportul Timişoara creşte şi în criza economică34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor