Directori schimbati in scolile din Timis! In opt unitati s-a schimbat echipa manageriala din cauza… disfunctionalitatilor

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Directori schimbati in scolile din Timis! In opt unitati s-a schimbat echipa manageriala din cauza… disfunctionalitatilor
© Directori schimbati in scolile din Timis! (foto: arhiva)
Nu mai puţin de 26 de directori de şcoli din județul Timiş au fost schimbaţi. Nu numai atât, supuşi schimbării, în Timiş, au fost şi 18 directori adjuncţi. La baza schimbării acestor conducători de şcoli au strat diferite motive, de la pensionare până la… conflicte între colegi…

Numirea prin detașare în interesul învățământului, în funcția de director / director adjunct, se face la propunerea inspectorului școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar şi cu acordul scris al persoanelor solicitate, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar.

Conform calendarului mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul şcolar 2015-2016, numirea prin detaşare în interesul învăţământului, în funcţiile de conducere, îndrumare şi control, neocupate prin concurs, se face în perioada 17-19 august 2015.

La nivelul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiș s-au primit avize pentru 26 funcții noi de directori și 18 directori adjuncți.

„Toate înlocuirile pentru care s-a primit aviz au fost fundamentate pe următoarele aspecte: 5 colegi directori au solicitat să nu le mai fie prelungit mandatul, din motive personale/sănătate; 8 colegi se află în situație de pensionare la limită de vârstă sau la cerere; 8 unități de învățământ în care s-a propus schimbarea echipei manageriale, constatându-se, în unele situații, disfuncționalități în plan managerial, conflicte negestionate corespunzător între colegi, relații defectuoase cu reprezentanții legali ai elevilor, număr mare de sesizări sau situații în care se dorește o îmbunătățire a întregii activități educative și nu numai; un director propus pe funcție de inspector; un director numit provizoriu pe timpul anului școlar, unitatea beneficiind de o nouă propunere pe un an școlar întreg, după consultarea cadrelor didactice din unitate; doi directori ce revin pe post după întreruperea mandatului pe parcursul anului școlar din motive personale; o unitate de învățământ cu PJ creată în acest an școlar”, transmite inspectorul şcolar general de Timiş Aura Danielescu.

În ceea ce privește numirea directorilor adjuncți, IŞJ Timiș a agreat și în acest an ca echipa managerială dintr-o unitate, respectiv directorul adjunct, să fie propus de directorul plin.

„Scopul acestui vot de încredere acordat directorului este de a evita situațiile conflictuale în rândul echipei manageriale de la nivelul școlii, de a eficientiza munca în echipă, în și pentru folosul unităților de învățământ”, a mai precizat Aura Danielescu.

Din cei 18 directori adjuncți pentru care s-a solicitat avizul, 5 au devenit directori plini, un director adjunct a devenit inspector ca urmare a promovării concursului, trei au solicitat să nu le mai fie prelungit mandatul, unul nu mai este titular al școlii, restul fiind în situația de a forma echipă cu managerii propuși începând cu anul școlar 2015-2016.

„Vă asigurăm de faptul că orice nominalizare nouă a respectat legislația, deontologia profesională și s-a bazat doar pe principii corecte, nepărtinitoare și cu scop clar de a veni în folosul unităților de învățământ, în sensul dezvoltării acestora”, a încheiat inspectorul şcolar general de Timiş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor