Director nou la Biblioteca Universitara din Timisoara

3Comentarii
Director nou la Biblioteca Universitara din Timisoara
Un nou director general la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timişoara (BCUT). Vasile Docea a fost numit de Ministerul Educaţiei, pentru o perioadă nelimitată, la conducerea instituţiei, în urma participării la un concurs pentru acest post.

Noul director are planuri mari pentru instituţia pe care o conduce. Vasile Docea spune că nu doreşte să aducă schimbări la BCUT pentru că aceasta funcţionează foarte bine, dar are câteva proiecte. „Unul dintre planurile mele vizează o lărgire a paletei de utilizatori ai bibliotecii. Vrem să încheiem parteneriate cu instituţii şi unităţi din învăţământul preuniversitar pentru a face accesibilă informaţia pe care noi o avem şi altui tip de utilizatori”, a afirmat noul director general. O direcţie importantă pe care acesta doreşte să o imprime instituţiei constă în conectarea informatică a tuturor bibliotecilor universitare şi publice din Timişoara într-un singur sistem. „Este o măsură care se realizează în timp, pentru că trebuie puse la punct sistemele bibliotecilor”, susţine Docea.

Printre obiectivele pe care doreşte să le realizeze în noua funcţie se numără organizarea unei conferinţe anuale pe teme de biblioteconomie şi realizarea şi publicarea unui buletin trimestrial de informaţii, scris de angajaţii BCUT.

Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” are un patrimoniu format din aproape un milion de volume, la care se adaugă o serie de colecţii de periodice. BCUT pune la dispoziţia utilizatorilor şi baze de date internaţionale, în valoare de câteva zeci de mii de euro anual, iar numărul celor care trec pragul instituţiei trece de 24.000.

M.M. Hojda3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor