Din nou, se scumpesc gazele!

Reactualizat la:
Din nou, se scumpesc gazele!
Pentru trimestrul al treilea din acest an, cei 31 de operatori de distribuţie vor ajusta preţurile finale reglementate pentru consumatorii captivi casnici în medie cu 1,54%, iar pentru consumatorii captivi non-casnici, ajustarea este în medie de 1,65%.

Pentru consumatorii casnici noile preţuri vor fi de 843,43 RON/1000 mc în cazul Distrigaz Sud şi de 842,99 RON/1000 mc în cazul E.ON Gaz România (fără TVA). Preţul producţiei interne pentru trimestrul III 2006 ramâne la acelasi nivel ca în trim. II 2006, sprecizează ANRGN, respectiv 330 RON/1000 mc.

Ajustarea preţurilor finale la consumatori a fost influenţată de creşterea uşoară a preţului la import, de recalcularea anuală a tarifelor de transport, dar şi de evoluţia favorabilă a cursului de schimb valutar, care a temperat o majorare mai semnificativă, explică ANRGN.

Totodată, începând cu 1 iulie 2006, consumatorii şi furnizorii care au ales să încheie contracte de transport al gazelor naturale pentru servicii întreruptibile beneficiază de o reducere a componentei pentru rezervarea de capacitate cu 5,5% faţă de nivelul actual.Începând cu data de 1 iulie 2006, gradul de deschidere a pieţei interne de gaze naturale se majorează la 75%.

Ultima deschidere a pieţei de gaze naturale a avut loc la 1 ianuarie 2006, când gradul de deschidere a fost stabilit la 65 %. La 1 ianuarie 2007, toţi consumatorii non-casnici vor fi declaraţi eligibili, iar la 1 iulie 2007 piaţa de gaze din România va fi complet liberalizată.

Pentru etapa care începe la 1 iulie 2006, poate deveni consumator eligibil orice consumator non-casnic cu un consum anual mai mare sau egal cu 12.400 mc pentru un loc de consum. Orice consumator eligibil poate negocia liber contractul de furnizare şi preţul la care se realizează aceasta.

Sursa: Amos News0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor