Din culisele Primăriei Reşiţa

55Comentarii
Din culisele Primăriei Reşiţa
REŞIŢA – Primarul nu a semnat 12 autorizaţii de construcţii nelegale şi va fi atent la tranzacţiile cu terenuri .

În ediţia de marţi a ziarului vă promiteam că vom reveni cu amănunte din încurcăturile în care se află Primăria Reşiţa, dezvăluite de primarul Mihai Stepanescu.

Astfel, legat de organigrama stufoasă, primarul a precizat că e foarte dezamăgit de faptul că prin mulţimea de funcţionari sunt şi o serie de pensionari, „foşti militari, unii dintre ei care mai au şi pensii mari, pe lângă salarii“.

Primarul municipiului consideră că pensionarii muncitori, „care se regăsesc Direcţia de Patrimoniu, la Bazinul de Înot, la Poliţia Comunitară, la Situaţii de Urgenţă“, ar trebui înlocuiţi cu tinerii absolvenţi care şi aşa nu au unde să muncească.

Cât despre salariile mari de care vă spuneam ieri, adică cele cuprinse între 30 şi 71 de milioane de lei vechi, Stepanescu spunea că nu au nici o motivaţie, mai ales cea morală în comparaţie cu cele de 8-9 milioane. Şi pentru că am amintit de Poliţia Comunitară, primarul a schimbat graficul patrulării în cartierele reşiţene. Adică, poliţiştii comunitari „trebuie să meargă şi prin zonele în care nu le place, să mai renunţe la a cere bucăţele de brânză ţăranilor din piaţă şi chiar să înveţe să salute“.

Program schimbat

Începând de marţi, la primele ore ale dimineţii nu vom mai respira praful celor care mătură strada. Asta se datorează faptului că primarul a schimbat programul curăţeniei stradale, adică măturatul străzilor se face cel mai târziu până la ora 5 dimineaţa. Şi programul audienţelor la primar a fost schimbat, acestea ţinându-se marţea de la ora 7 dimineaţa. Reşiţenii care au probleme le pot spune primarului şi la numărul de tel. 0800811811.

Mihai Stepanescu susţine că încearcă să remedieze situaţia financiară a municipiului fiind mai atent la vânzările de terenuri care se fac: „Până acum s-au vândut terenuri cu preţuri cuprinse între 1,7 şi 23 de euro, sume care mie mi se par foarte mici. Să nu vă mai spun de clauzele contractuale pe care le au unele contracte de vânzare-cumpărare. Trebuie să fim atenţi când vindem un teren, trebuie să impunem şi noi nişte obligaţii mai serioase investitorilor. E uşor să vinzi, dar când nu mai ai ce vinde ce faci? Va trebui să verificăm şi investiţiile făcute până acum şi cele în curs de execuţie. De asemenea, am refuzat să semnez şi o serie de autorizaţii de construcţie pentru că nu sunt în conformitate cu legea“.

Nina Curiţa

nina.curita@informmedia.ro55Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor