Din 2009, plătim mai mult pentru salubrizare!

3Comentarii
Din 2009, plătim mai mult pentru salubrizare!
Din ianuarie 2009 vom plăti mai mult pentru serviciul de salubrizare în Timişoara. Motivul? Operatorul, Retim, a solicitat majorarea tarifelor pentru că sistemul de gestiune a deşeurilor se va schimba din 2009, din cauză că groapa de la Parţa trebuie închisă şi nu avem deponeu ecologic.

Consiliul Local Timişoara a aprobat majorarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare în ultima şedinţă din luna decembrie, cu 18 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi o abţinere. Timişorenii trebuie să plătească mai mult pentru colectarea gunoiului din cauza neputinţei autorităţilor judeţene de a realiza la timp deponeul ecologic de la Ghizela, în condiţiile în care groapa de la Parţa, care deserveşte Timişoara, trebuie închisă în doar câteva zile, la finele anului. Cât despre deponeul de la Ghizela, reprezentanţii Retim consideră că „nu se întrevede începerea funcţionării acestuia înainte de finele anului 2009”. De-abia în februarie vom afla cine a câştigat licitaţia pentru contruirea acestuia. De aceea, societatea Retim a fost nevoită să achiziţioneze o instalaţie de balotare şi sigilare a deşeurilor, care va fi pusă în funcţiune de la 1 ianuarie 2009. Instalaţia balotează deşeurile în folie strech rezistentă la razele ultraviolete, spun cei de la Retim, ceea ce permite depozitarea temporară a gunoaielor, pe un alt amplasament, până când va fi pusă în funcţiune prima celulă de la depozitul de la Ghizela, iar deşeurile vor fi transportate acolo. Astfel, revenind la majorarea tarifelor, începând de la 1 ianuarie 2009, colectarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor de la populaţie, cu pubelă în comodat, va costa 8,37 lei de persoană pe lună, cu TVA inclus (vechiul tarif, fără TVA, era de 3,52 lei pe lună, în timp ce noul tarif este de 7,03 lei, fără TVA). Selectarea, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor voluminoase şi nepericuloase – bunuri de uz casnic şi deşeuri rezultate din construcţii şi demolări, reparaţii şi amenajări la clădiri, locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, cu excepţia materialelor electronice şi electrocasnice, va costa, din ianuarie 2009, 25,78 de lei/ mc.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor