Dimineata sangeroasa in Kashmir

Dimineata sangeroasa in Kashmir
Miercuri a început violent în Kashmirul Indian, Afganistan şi Irak. Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa iar alte zeci au fost rănite în urma a două atentate cu maşină-capcană comise la Srinagar şi Kandahar şi a unuia cu bombă, declanşat la Bagdad.

O maşină-capcană a fost detonată în faţa celei mai mari bănci din Srinagar, capitala de vară a Kashmirului indian. Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa iar alte zeci au fost rănite în urma atacului.

Mai multe maşini au fost complet ditruse iar faţadele clădirilor din apropiere grav avariate. În Afganistan, un kamikaze a detonat o maşină-capcană la Kandahar, în momentul trecerii unui convoi al trupelor americane şi afgane.

Atacul s-a soldat cu moartea a trei civili afgani şi rănirea altor opt persoane, printre care patru militari americani. Luni, la Kabul, un dublu atentat sinucigaş care a vizat forţele NATO, s-a soldat cu moartea a şapte persoane, printre care un militar german, în afară de cei doi kamikaze.

La Bagdad, trei militari americani din cadrul Task Force şi-au pierdut viaţa marţi în urma exploziei unei bombe, în nord-vestul capitalei irakiene.

Înaintea anunţării acestor decese, organizaţia independentă Iraq Coalition Casualties publicase un bilanţ care indica moartea a 2.072 militari în confruntări armate şi accidente, de la invadarea Irakului de forţe americano-britanice, în martie 2003.
Regulament de plasare a anunturilor