Dimineaţă agricultorii, la prânz artiştii!

Dimineaţă agricultorii, la prânz artiştii!
Timişoara – După ce în cursul dimineţii agricultorii şi-au manifestat nemulţumirile, la prânz a venit rândul artiştilor să ia cu asalt Prefectura! Ei au protestat pentru a doua oară, declarându-se nemulţumiţi de modul în care au decurs negocierile cu oficialii din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor.

La ora 14:30, artiştii s-au adunat în faţa Prefecturii, pentru a doua săptămână consecutiv, cu scopul de a atrage atenţia autorităţilor. Au fost prezenţi în jur de 100 de manifestanţi, coordonaţi de Victor Stan, din partea sindicatului Filarmonicii. La protest au mai participat reprezentanţi ai Sindicatului „Scena” al Operei Române din Timişoara, Sindicatului „Artă şi Cultură” al CCAJ Timiş. Sindicatului Liber din Opera Română Timişoara şi Sindicatului Liber al Teatrului Naţional Timisoara. Protestatarii au susţinut că deşi trebuiau să aibă loc negocieri între reprezentanţii sindicaliştilor şi oficialii de la minister, acestea nu au dus la nicio o concluzie relevantă. Ei s-au declarat nemulţumiţi de normele metodologice de aplicare a Legii 353/2007, lege care reglementează modul în care se face evaluarea personalului artistic, tehnic şi administrativ de specialitate din instituţiile de spectacole şi concerte, pe baza lui urmând să fie stabilite salariile de bază. De asemenea, nu le convine nici faptul că din cauza acestor norme ar fi nevoiţi să încheie contracte de muncă numai pe perioade determinate (pe stagiune), ceea ce ar duce la dispariţia unor bonusuri din salarii.
În cele din urmă, subprefectul Laviniu Bedrosian le-a adus la cunoştinţă faptul că în cursul zilei de ieri s-a ajuns la un armistiţiu favorabil ambelor părţi implicate în negociere, armistiţiu care astăzi a fost parafat şi care garantează implementarea unei comisii mixte, care în 30 de zile să ajungă la un compromis şi să alcătuiască varianta finală a normelor. „Ne bucurăm de acest lucru, sperăm să îşi facă treaba comisia respectivă şi suspendăm pichetările pe parcursul acestor 30 de zile”, a declarat Victor Stan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor