Diguri gonflabile si modulare impotriva inundatiilor din Timis

De Adrian Panduru
Diguri gonflabile si modulare impotriva inundatiilor din Timis
Timișul a fost lovit de mai multe ori de inundații de-a lungul timpului. În anul 2005, Timișul a fost sub ape, iar de atunci s-au făcut tot felul de demersuri pentru prevenția și intervenția la inundații. Acum, prin intermediul unui program transfrontalier, s-au achiziționat diguri gonflabile și modulare pentru apărarea împotriva inundațiilor. Aceste echipamente vor fi prezentate publicului larg la început de an 2017.

Este vorba de un proiect transfrontalier care a fost dedicat achiziției de echipamente necesare intervenției în situații de urgență – inundații, precum și dezvoltării în comun a unor sesiuni de training specializate în managementul situațiilor de urgență dedicate profesioniștilor, dar și liderilor comunităților locale.

În urma acestui proiect s-a achiziționat sistemul de echipamente – diguri gonflabile – în lungime totală de 500 de metri și sistemul de echipamente – diguri modulare – în lungime totală de 300 de metri. De asemenea, zeci de persoane au fost antrenate în domeniul situațiilor de urgență, la Timișoara și Gătaia.

În județul Timiș, anul viitor, cu ocazia Zilei Protecției Civile din data de 28 februarie 2017, în colaborare cu beneficiarii finali ai echipamentelor achiziționate prin proiect – Administrația Bazinală de Apă Banat (sistem de diguri modulare) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al Județului Timiș (sistem de diguri gonflabile), echipamentele achiziționate prin proiect vor fi prezentate publicului larg în cadrul unei acțiuni demonstrative comune a ISU Timiș și ABA Banat, alături de alte echipamente și dotări specializate cu care se acționează pentru protecție civilă.

Proiectul este implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență – ADIVEST și Agenția Regională de Dezvoltare Economică Banat din Zrenjanin.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !